De workshops die je kunt volgen tijdens de 16e werkconferentie Digivaardig in de zorg
Lezing over feedback
Eva Bos
Eva Bos is een veelzijdige spreker, trainer-psycholoog en podiumkunstenaar, bekend om haar uitzonderlijke podiumpresence en vermogen om groepen te raken. Ze trainde meer dan 10.000 professionals in gespreksvoeringstechnieken en excelleert in het verbeteren van communicatie en verbinding op de werkvloer. In plaats van een boek schreef ze een veelgeprezen muziekalbum, dat door Frits Spits met veel lof werd ontvangen, en tourde door Nederland met haar avondvullende voorstelling. Eva staat bekend om haar ontwapenende aanwezigheid, humor en krachtige boodschap. Haar uitzonderlijk interactieve lezingen zijn niet alleen inspirerend, maar ook ontworpen om écht impact te maken – een persoonlijke obsessie van haar. Eva’s unieke aanpak prikkelt en motiveert deelnemers om verandering te omarmen, met blijvende resultaten.

Digibasics
Inge van Viersen
Hoe werkt internet? Wat is de cloud? Wat is een server eigenlijk? Wil je weten welke basiskennis over de werking van computers en het internet essentieel zijn om een collega inzicht te geven in de digitale wereld?
Kom dan naar deze workshop!

Motiverende gespreksvoering
Eva Bos
Merk je als digicoach dat collega’s soms wel willen veranderen, maar toch vast blijven zitten in oud gedrag? In deze workshop maak je kennis met Motiverende Gespreksvoering – een effectief bewezen
gesprekstechniek die helpt om motivatie bij de ander naar boven te halen. Je oefent met het stellen van de juiste vragen en leert hoe je op een verbindende manier mensen in beweging kunt brengen. Praktisch, nuchter én na de workshop meteen toepasbaar in je gesprekken.

Escape Koffer
Pharos / Janne Vermeulen & Eline Heemskerk
De Escapekoffer Digitale Inclusie is een spel om zorgverleners, beleidsmakers en app-ontwikkelaars bewuster te maken van hoe moeilijk digitale zorg voor veel mensen is gemaakt. Met behulp van informatie uit de koffer moet je opdrachten doen om een afspraak in het ziekenhuis voor te
bereiden. Het spel werkt je alleen flink tegen.

Aannames en doorvragen
Miel Verstappen
Miel Verstappen is freelance trainer bij Happy Miel en Buro Strakz en trainde al vele digicoaches. In deze interactieve workshop gaan we kort in op de theorie over zogenaamde Biases die we hebben. Hoe beïnvloeden dit soort aannames en oordelen over mensen ons gedrag en hoe kunnen we deze kennis gebruiken om oordeelloos te coachen?. Uiteraard ga je daar lekker praktisch en luchtig mee aan de slag.

Verandertaal in veranderprocessen
Krista Snijders
Vaak zien collega’s problemen, drempels en voelen weerstand bij veranderprocessen. Om moedeloos van te worden, en je energie loopt er ook nog eens op leeg! Toch is bij iedereen verandertaal te vinden: taal die verraad dat er motivatie tot veranderen is. Je moet het alleen zien te herkennen! In deze workshop ga je vooral veel laagdrempelig oefenen, stralend falen en leren over het vinden van de motivatie bij schijnbaar ongemotiveerde collega’s. Krista Snijders, De BeLeef Psycholoog, is als psychomotorisch therapeut en psycholoog gericht op het leren door ervaren en beleven. Altijd vol luchtigheid, want je komt alleen tot leren als je het leuk hebt!

AI geletterdheid
Iris Koolen
AI-geletterdheid is geen nice-to-have meer, maar een must. Zeker nu de AI Act van kracht is en technologische veranderingen steeds sneller gaan, wordt het voor organisaties – en zeker binnen de zorg – essentieel om medewerkers klaar te stomen met de juiste AI-skills. In deze interactieve workshop nemen we je mee in de gratis online leerlijn AICertified.nl, speciaal ontwikkeld om zorgprofessionals (en andere sectoren) laagdrempelig én inhoudelijk sterk bij te scholen in AI. Onder begeleiding van Iris Koolen duiken we in de leerlijn. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die binnen zijn organisatie een voortrekkersrol wil pakken in AI-readiness – van HR en L&D tot teamleiders, voorlopers en innovatiemanagers.

Didactische vaardigheden voor digicoaches
Suzanne Verheijden
Als digicoach ben je altijd bezig met het aanleren van vaardigheden of het stimuleren van gedrag. Welke vaardigheden heb je als coach nodig? Hoe leg je iets op de best mogelijke manier uit? In deze workshop gaan we samen aan de slag met de belangrijkste didactische vaardigheden.

Speeddaten voor digicoaches
Nathalie Middendorp
Info volgt

Aan de slag met technologiecompetenties
Werkgroep onderwijs
Eén van de competenties om met technologie aan de slag te gaan is dat je digitaal vaardig bent. Maar … er zijn meer competenties die bijdragen aan de inzet van technologie in zorg in welzijn. Tijdens deze workshop maak je kennis met de recent ontwikkelde Technologiecompetentie Wijzer (door Saxion, ROC van Twente, Graafschap College, Aventus, Deltion College). Aan de hand van 26 stellingen krijg je inzicht in je eigen technologiecompetenties. Je krijgt ook een sneak-preview van het boek over de twaalf technologiecompetenties uit het V-model, met bijbehorende werkvormen om in je lessen in te zetten.
Namens Saxion, Jolanda van Til (Practoraat Gezondheid & Technologie Deltion College)

Digitale vaardigheden van mbo-studenten Zorg
Werkgroep onderwijs
In opdracht van VWS hebben hogeschool Windesheim, Deltion College en Digivaardig in de zorg onderzoek gedaan naar de digitale vaardigheden van mbo-studenten zorg. In deze workshop presenteren we de Top 17 van digitale uitdagingen die door het onderwijs opgepakt kunnen worden. De speciaal ontwikkelde toolbox kan mbo-zorgopleidingen hierbij ondersteunen. Handig voor het werkveld om hier kennis van te hebben te weten, om gericht vragen te stellen aan regionale opleiders om samen stappen te zetten om studenten digitaal vaardig te maken.
Jolanda van Til (Practor, Practoraat Gezondheid & Technologie Deltion College / docent-onderzoeker Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg Windesheim)
