Digitaalvaardig in de zorg

Het meest recente nieuws

Samenwerking onderwijs en werkveld: deel jouw ervaring en win!

Werkt jouw onderwijsorganisatie op een constructieve en creatieve manier samen met een of meer zorgorganisaties en wil je deze samenwerking delen met anderen? Dan willen we je vragen om een kort filmpje te maken over jouw samenwerking. Wie weet sta jij met jouw collega’s op 9 mei op het hoofdpodium van het ICT en Health-congres!

lees meer

Digitip: zo scan je documenten met je telefoon!

Heb je geen scanner thuis? Geen nood! Het inscannen van bepaalde documenten zonder scanner is niet onmogelijk. Je telefoon kan namelijk ook prima dienstdoen als scanner!

lees meer

Een steeds gebruiksvriendelijker EPD bij GGZ Oost Brabant

Digitale vaardigheden zijn belangrijk maar het maakt ook veel verschil of digitale applicaties gebruiksvriendelijk zijn. Linda Willekens en haar ICT-collega’s bij GGZ Oost Brabant houden zich continu bezig met het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van hun Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Het geheim? Zorgvuldige afstemming met de behoeftes op de werkvloer.

lees meer

Nieuwe uitgave Wegwijzer voor meer informatieveilig gedrag in de zorg

De Wegwijzer 'Aan de slag met informatieveilig gedrag in de zorg' helpt jou om te zorgen dat medewerkers veiliger omgaan met informatie. In 6 stappen onderzoek je waarom medewerkers nog niet het gewenste verdrag vertonen en welke interventies echt effectief zijn. 

lees meer

Beveilig je accounts met een wachtwoordmanager!

Deskundigen denken dat van honderdduizenden Nederlanders de wachtwoorden op straat liggen. Gelukkig is er een oplossing: de zogenaamde wachtwoordmanagers. Wat is het? En welk soort wachtwoordmanager past het best bij jou? Wij leggen het je uit! 

lees meer