Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van het meest recente nieuws over alles wat met digitale vaardigheden te maken heeft. Maar natuurlijk bewaren we al het nieuws ook! Hieronder kun je een kijkje terug in de tijd nemen en zien wat we allemaal al is gebeurd.

Het meest recente nieuws

Regering: nieuwe technologie onmisbaar om doelen zorgsector te halen

De regering schrijft in haar innovatiebeleid dat nieuwe digitale technologieën heel belangrijk zijn om in de toekomst goede zorg te leveren.

lees meer

'Wij helpen je om weer aan te haken'

Zorgorganisaties moeten niet langer wachten en nu inzetten op het verbeteren van de digitale vaardigheden van de medewerkers “want de achterstand wordt steeds groter”, vindt René Hup, lid van de Raad van Bestuur van ouderenzorgorganisatie Amaris.

lees meer

Tips voor digicoaches: Hoe vind je een digitale starter?

De digitale starter meldt zich vaak niet vanzelf. Lees de handige tips om het taboe te doorbreken en de digistarter te bereiken.

lees meer

Heb jij de zelftest al gedaan?  

'Met de zelfscan wordt heel concreet waar je hulpvraag zit.' Verpleegkundige Daniëlle Lok deelt haar ervaring met de zelftest.

lees meer

Zo houd je het hoofd boven water in de informatieovervloed

1 op de 3 werknemers in de zorg krijgt zoveel informatie op zich af dat het moeite kost om het allemaal te verwerken. Wat kun je doen om niet te verzuipen?

lees meer