Digitaalvaardig in de zorg

logo ggz ecademy

De vereniging GGZ Ecademy is een initiatief van en voor ggz- en onderwijsinstellingen en opleiders die samen kwalitatief goede, actuele en betaalbare leerproducten ontwikkelen voor zorgprofessionals en studenten in de zorg. De inmiddels meer dan 80 leden van de vereniging zijn actief in de branches specialistische ggz, begeleid wonen, kinder- en jeugdpsychiatrie, LVB-SGLVG, verslavingszorg en forensische zorg.
Samen met de partner Digivaardig in de zorg gaat GGZ Ecademy verkennen hoe ze mensen die in de ggz werken digitaal vaardiger maken zodat deze medewerkers in de eigen organisatie beter kunnen omgaan met digitale middelen.

logo TZA

De TZA begeleidt bij bewustwording, adoptie en acceptatie van zorgtechnologie in de praktijk. De Coalitie Digivaardig in de zorg en de Technologie & Zorg Academie slaan sinds augustus 2020 samen de brug tussen de inzet van zorgtechnologie en de digitale vaardigheden van medewerkers. Wat moet je als zorgtechnologie kunnen en weten om technologie goed en veilig in te zetten? Naast gezamenlijke webinars worden er concrete producten ontwikkeld die ambassadeurs zorgtechnologie en I-nurses handvatten geven om een goede basis te creëren.

logo FWG

FWG Progressional People is er voor alle vraagstukken rondom het werken in de zorg. Het bureau doet doorlopend onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg.
Digivaardig in de zorg en FWG brengen gezamenlijk in kaart welke digitale competenties de zorgprofessional nodig heeft op welk niveau.

logo Vilans

Vilans is de landelijke kennisorganisatie op het gebied van langdurende zorg. Digivaardig in de zorg participeert in een onderzoek van Vilans naar hoe zorgprofessionals het beste kunnen werken aan hun digitale vaardigheden. Dat verschilt namelijk per persoon.