Digitaalvaardig in de zorg

Workshop: de kracht van storytelling. 
Mensen houden van verhalen. Mensen onthouden verhalen. Een goed verteld verhaal blijft langer hangen en brengt een boodschap op meerdere niveaus over. Hoe kunnen je in je project digitale vaardigheden gebruik maken van storytelling? Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we interactief op zoek naar de kracht van verhalen die ons kunnen helpen bij het digitaal vaardiger maken van onze collega’s.  
Klik hier om deze presentatie terug te kijken.
Klik hier voor de eerste padlet
Klik hier voor de tweede padlet

Spreker: Miel Verstappen geeft al jaren training aan digicoaches voor Buro Strakz. Hij heeft 25 jaar ervaring in zorg en dienstverlening, ook als leidinggevende. Sinds acht jaar werkt hij als zelfstandig trainer, dagvoorzitter en theatermaker, onder de naam Happy Miel.
 

Workshop: help, hoe start ik een project Digitale Vaardigheden? 
Bij de start van een project Digitale vaardigheden komen er nogal wat vragen naar boven. Hoe lanceer je je project? Hoe borg je? Welke stakeholders heb je nodig? Welke digitale vaardigheden zijn er nodig? Wat werkt er wel en niet? Wat heb ik aan een digicoach en hoeveel uur zet ik die in? Suzanne Verheijden, expert op dit thema, neemt jullie mee in alle onderzoeken en praktijkervaringen en zet jullie aan het werk om het meest complete projectplan/ implementatieplan te maken, om van alle medewerkers een DiVa te maken!
Klik hier om de presentatie van ronde 1 terug te kijken.
Klik hier om de presentatie van ronde 2 terug te kijken.

Spreker ronde 1: Marijke Bult is adviseur en projectmanager Operationele Verbetertrajecten bij Verbeterimpuls.
Spreker ronde 2: Suzanne Verheijden is programmamanager bij Digivaardig in de zorg en eigenaar van Buro StrakZ.

Workshop: waarderend coachen 
In deze verdiepende workshop voor digicoaches maak je kennis met een waarderend interview door te oefenen met een positieve vraagstelling. Als waarderend gesprekspartner maakt je contact op krachten, kwaliteiten en mogelijkheden. De interviewer focust op wat er goed gaat, op hoogtepunten en prestaties. Daarnaast gaat het ook om het naar boven halen en verzamelen van persoonlijke verhalen. Deze workshop bestaat niet alleen uit een interactieve presentatie, je gaat ook met elkaar oefenen met een waarderende vraagstelling. Deze workshop is eerder gegeven tijdens onze 10de werkconferentie en wordt vanwege de zeer positieve reacties nog eens aangeboden.
Klik hier om de presentatie terug te kijken.

Spreker: Jeanet de Vries werkt sinds 2001 als trainer en coach. Vanaf 1983 is ze in verschillende functies werkzaam geweest in de ouderenzorg

Workshop: Leren leuk maken met digitips en quizzen (let op: deze is enkel in ronde 2 te volgen)
Hoe kun je collega’s motiveren voor digitale vaardigheden door ludieke leeractiviteiten? Suzanne zoomt in deze workshop voor digicoaches in op onder andere het gebruik van quizzen en digitips. Je gaat samen aan de slag om leuke leeractiviteiten te bedenken.
Klik hier om de presentatie terug te kijken.

Spreker: Suzanne Verheijden is programmamanager bij Digivaardig in de zorg en eigenaar van Buro StrakZ.

Workshop: meten is weten (let op: deze is enkel in ronde 1 te volgen)
Jouw organisatie gaat aan de slag met het verbeteren van de digitale vaardigheden van medewerkers. Dat kost veel tijd en geld, maar hoe weet je dat het iets oplevert? Wat zijn de verschillende manieren om het effect in kaart te brengen? Wat zou jij willen meten en hoe doe je dat? Na deze workshop heb je verschillende onderzoeksresultaten voorbij zien komen en, nog belangrijker, weet je hoe je zelf effecten kunt meten! 
Klik hier om de presentatie terug te kijken.

Spreker: Jet Zantvoord doet sinds 2019 onderzoek naar Digitale Vaardigheden in de zorg en traint digicoaches voor Buro StrakZ.

Workshop: projectleiders aan het woord 
Leren van elkaars ervaringen, dat staat centraal tijdens deze workshop. 3 projectleiders Digitale Vaardigheden uit verschillende sectoren vertellen over hun aanpak, uitdagingen en successen. Vraag vooral raak tijdens deze workshop, alle vragen zijn welkom.
Klik hier om de presentatie terug te kijken van Bertine.
Klik hier om de presentatie terug te kijken van Anieke.
Klik hier om de presentatie terug te kijken van Irene.

Sprekers: de sprekers voor deze workshop zijn Bertine Hartkamp, projectleider Digibeter van het Isala ziekenhuis, Anieke de Vries, projectleider Digitale Vaardigeden van de Zijlen, VG en Irene Feenstra, programmamanager Innovatie bij Zorgpartners Midden-Holland.

Workshop: hoe maak en behoud ik mijn ‘dream team’ als projectleider?
Deze workshop richt zich op het inzichtelijk krijgen van jouw stakeholders in het project. Daarnaast is het van belang dat je na dit inzicht ook leert hoe je met de stakeholders omgaat. In de workshop van 1 uur staan we stil bij de vragen:  

  • Wat is stakeholdermanagement?  
  • Wie zijn je stakeholders?   
  • Hoe kan ik omgaan met mijn stakeholders?  

Aan de hand van modellen krijg je handvatten om hier binnen jouw organisatie mee om te gaan. Aan het einde van de workshop heb jij het gevoel dat jij beter in staat bent om aan de slag te gaan met jouw stakeholders. 
Klik hier om de presentatie terug te kijken.

Sprekers: Juliëtte Kuijpens werkt als adviseur, trainer, coach en projectleider binnen verschillende zorginstellingen, met name op het gebied van digitalisering van zorg en gezondheid. 
Jeroen Mol werkt als adviseur, trainer en coach in het team digitalisering van zorg en gezondheid.