Digitaalvaardig in de zorg

Workshop: trek aandacht met een animatie
Bewegend beeld valt meer op dan een stuk tekst. Voeg daar stickers, stripfiguren, humor of muziek aan toe en je trekt absoluut meer aandacht. Animaties zijn handig als je medewerkers wilt porren voor een bijeenkomst, wilt opvallen tussen al die berichtjes op intranet of met humor onnodige computerstress wilt verbeelden. Talloze toepassingen zijn denkbaar. Met de juiste tools kan ook jij eenvoudig een animatie maken. Als je wilt, kan je er zelfs extra eigen creativiteit aan toevoegen. In de workshop vertelt Bernice Wessel kort iets over de do’s and dont’s, maar bovenal gaan we aan de slag met de tool: Moovly. 

Spreker: Bernice Wessel is eigenaar van Quispa. Ze biedt o.a. leeractiviteiten aan op de (grens)gebieden ICT leren, communicatie, spel en ontwikkelen.  

Workshop: de kracht van storytelling. 
Mensen houden van verhalen. Mensen onthouden verhalen. Een goed verteld verhaal blijft langer hangen en brengt een boodschap op meerdere niveaus over. Hoe kunnen we als digicoach of projectleider gebruik maken van storytelling? Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we interactief op zoek naar de kracht van verhalen die ons kunnen helpen bij het digitaal vaardiger maken van onze collega’s.  

Spreker: Miel Verstappen geeft al jaren training aan digicoaches voor Buro Strakz. Hij heeft 25 jaar ervaring in zorg en dienstverlening, ook als leidinggevende. Sinds acht jaar werkt hij als zelfstandig trainer, dagvoorzitter en theatermaker, onder de naam Happy Miel. 

Workshop: help, hoe start ik een project Digitale Vaardigheden? 
Bij de start van een project Digitale vaardigheden komen er nogal wat vragen naar boven. Hoe lanceer je je project? Hoe borg je? Welke stakeholders heb je nodig? Welke digitale vaardigheden zijn er nodig? Wat werkt er wel en niet? Wat heb ik aan een digicoach en hoeveel uur zet ik die in? Suzanne Verheijden, expert op dit thema, neemt jullie mee in alle onderzoeken en praktijkervaringen en zet jullie aan het werk om het meest complete projectplan/ implementatieplan te maken, om van alle medewerkers een DiVa te maken!

Spreker: Suzanne Verheijden is programmamanager bij Digivaardig in de zorg en eigenaar van Buro StrakZ.

Workshop: projectleiders aan het woord 
Leren van elkaars ervaringen, dat staat centraal tijdens deze workshop. 3 projectleiders Digitale Vaardigheden uit verschillende sectoren vertellen over hun aanpak, uitdagingen en successen. Vraag vooral raak tijdens deze workshop, alle vragen zijn welkom.

Sprekers: de sprekers voor deze workshop zijn o.a. Bertine Hartkamp, projectleider Digibeter van het Isala ziekenhuis en Anieke de Vries, projectleider Digitale Vaardigeden van de Zijlen, VG.  

Workshop: meten is weten (let op: deze is enkel in ronde 1 te volgen)
Jouw organisatie gaat aan de slag met het verbeteren van de digitale vaardigheden van medewerkers. Dat kost veel tijd en geld, maar hoe weet je dat het iets oplevert? Wat zijn de verschillende manieren om het effect in kaart te brengen? Wat zou jij willen meten en hoe doe je dat? Na deze workshop heb je verschillende onderzoeksresultaten voorbij zien komen en, nog belangrijker, weet je hoe je zelf effecten kunt meten! 

Spreker: Jet Zantvoord doet sinds 2019 onderzoek naar Digitale Vaardigheden in de zorg en traint digicoaches voor Buro StrakZ.

Workshop: hoe maak en behoud ik mijn ‘dream team’ als projectleider?
Deze workshop richt zich op het inzichtelijk krijgen van jouw stakeholders in het project. Daarnaast is het van belang dat je na dit inzicht ook leert hoe je met de stakeholders omgaat. In de workshop van 1 uur staan we stil bij de vragen:  

  • Wat is stakeholdermanagement?  
  • Wie zijn je stakeholders?   
  • Hoe kan ik omgaan met mijn stakeholders?  

Aan de hand van modellen krijg je handvatten om hier binnen jouw organisatie mee om te gaan. Aan het einde van de workshop heb jij het gevoel dat jij beter in staat bent om aan de slag te gaan met jouw stakeholders. 

Sprekers: Juliëtte Kuijpens werkt als adviseur, trainer, coach en projectleider binnen verschillende zorginstellingen, met name op het gebied van digitalisering van zorg en gezondheid. Jeroen Mol werkt als adviseur, trainer en coach in het team digitalisering van zorg en gezondheid.