Digitaalvaardig in de zorg

Plenaire sesssie: Aan de slag met gedrag
In de lezing bespreekt gedragswetenschapper Leonie Venhoeven hoe mensen doorgaans gedrag proberen te veranderen (bijvoorbeeld door te informeren of bewustzijn te vergroten, te straffen of belonen) en welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden legt ze uit hoe gedrag gestuurd kan worden. Ook gaat ze in op welke (onbewuste) motieven ons gedrag beïnvloeden en hoe je hierop in kunt spelen om digitalisering te stimuleren.

Bekijk presentatie

De 4 digitypes en leveranciers
Samen met je leveranciers van digitale producten wil je ervoor zorgen dat alle medewerkers goed ondersteund worden bij de implementatie en het gebruik van een nieuwe zorgtechnologie. In deze sessie ontdekken we wat werkt, hoe je rekening houdt met de 4 types, waar je tegenaan kan lopen en hoe we de synergie kunnen optimaliseren.
Spreker: Bart van Mierlo is senioradviseur innovatie bij kennisorganisatie Vilans. In de afgelopen jaren heeft hij onderzoek gedaan naar digitale vaardigheden in de zorg.
Bekijk presentatie

Projectmanagement: Van idee naar plan
Heb jij een idee voor een project, e dingen zoals het verbeteren van digitale vaardigheden beter binnen jouw organisatie, maar weet je niet goed hoe je deze voor het voetlicht kan brengen? Of lukt het je niet goed om jouw plan geaccepteerd te krijgen? Tijdens de deze workshop je hoe je een idee omzet naar een concreet projectplan. Ook krijg je tips & tricks om de kans dat jouw plan geaccepteerd wordt zo groot mogelijk te maken. 
Spreker: Inge van Viersen is onder andere digicoachtrainer en intervisiebegeleider en heeft ruim 15 jaar projectmanagementervaring.
Bekijk presentatie

Samenwerking onderwijs en zorg? Zo breng je dat in praktijk!
Iedereen zal beamen dat samenwerking tussen onderwijs en het werkveld belangrijk is. Maar hoe dan? Dat is soms nog best lastig. Hoe creëer je een win-win? Martine Altena en Kristel Schrijver vertellen aan de hand van een praktisch (en prijswinnend!) voorbeeld hoe zij dit aangepakt hebben. De start is gemaakt, hoe nu verder, wat werkt wel en wat niet? Daarover gaan zij graag met jou in gesprek!
Sprekers: Martine Altena is docent-onderzoeker bij Deltion College en Hogeschool Windesheim en Kristel Schrijver is innovatiestrateeg bij huisartsenorganisatie Medrie.
Bekijk presentatie

Waarderend coachen 
In deze verdiepende workshop voor digicoaches maak je kennis met een waarderend interview door te oefenen met een positieve vraagstelling. Als waarderend gesprekspartner maakt je contact op krachten, kwaliteiten en mogelijkheden. De interviewer focust op wat er goed gaat, op hoogtepunten en prestaties. Daarnaast gaat het ook om het naar boven halen en verzamelen van persoonlijke verhalen. Deze workshop bestaat niet alleen uit een interactieve presentatie, je gaat ook met elkaar oefenen met een waarderende vraagstelling.
Spreker: Jeanet de Vries werkt sinds 2001 als trainer en coach. Vanaf 1983 is ze in verschillende functies werkzaam geweest in de ouderenzorg
Bekijk presentatie

Succesfactoren in de rol van de leidinggevende bij digitalisering
Suzanne deed de afgelopen maanden onderzoek voor het ministerie van VWS naar de rol van leidinggevenden bij digitalisering. In deze workshop neemt Suzanne je op basis van dit onderzoek (je krijgt een sneak preview) en haar praktijkervaringen mee in hoe de manager zorg zo goed mogelijk bijdraagt aan digitalisering. Aandacht voor vaardigheden is zeker een van de aspecten.  Ook voor niet-leidinggevenden!
Spreker: Suzanne Verheijden is programmamanager van Digivaardig in de zorg en eigenaar van Buro Strakz
Bekijk presentatie

Microlearning: de manier om je doelgroep effectief te laten leren
Microlearning is een manier om lesmateriaal aan te bieden in ultrakleine, hapklare brokken. En dat is prettig in deze drukke tijden. Microlearning kan zowel online zijn in de vorm van een video of animatie als offline, als offline als een hand-out, poster of waaier. In deze workshop leer je voor welke leerdoelen, doelgroepen en toepassingen je microlearning kunt inzetten. En wat de uitgangspunten zijn om te zorgen dat je effectieve microlearnings maakt voor je doelgroep.
Spreker: Helma van den Berg is microlearningexpert en oprichter van Let’s Learn!
Bekijk presentatie

Inclusieve communicatie
De zorgmedewerkers in je organisatie vormen een mix van verschillende leeftijden, opleidingsniveaus en culturele achtergronden. Hoe spreek je hen allemaal aan, zonder drempels op te werpen? Inclusief betekent: ‘jij hoort erbij’. Hoe bereikt jouw boodschap alle medewerkers, inclusief minder taalvaardigen, oudere medewerkers en degenen met een migratieachtergrond? Een workshop met veel tips, oefeningen en eyeopeners.
Spreker: Ineke Zuidhof is media- en communicatieprofessional, videomaker, eindredacteur en tekstschrijver met haar eigen bedrijf inZpire Media.
Bekijk presentatie

Workshop Projectmanagement – Van plan naar implementatie
Tijdens deze workshop word je meegenomen in het implementatieproces van jouw projectplan. Waar moet je allemaal aan denken, wie moet je betrekken en wie wellicht beter niet?  We kijken ook naar hoe je een realistische planning maakt en hoe je de implementatie laat landen in jouw organisatie. 
Spreker: Inge van Viersen is onder andere digicoachtrainer en intervisiebegeleider en heeft ruim 15 jaar projectmanagementervaring.
Bekijk presentatie