Digitaalvaardig in de zorg

Schema Bootcampdag Digivaardig in de zorg (19 mei 2022)

Onboarding (workshopronde 1)
Marja Pappot en Kim Janse van Omring

Hoe neem je nieuwe medewerkers direct vanaf de sollicitatie mee in je programma digitale vaardigheden? Projectleider Marja Pappot en digicoach Kim van Omring delen hun ervaringen en bevragen jou op jouw successen en ideeën!

Download de presentatie hier

Laat de digicoach stralen (workshopronde 1 en 2)
Programmamanager Suzanne Verheijden en digicoach Freek Hoogezand van ’s Heeren Loo

De digicoach is de grootste succesfactor van een aanpak digitale vaardigheden. Wat heeft een digicoach nodig om optimaal te presteren? Wat zijn de ideale omstandigheden? Freek en Suzanne delen hun ervaringen en begeleiden een werkvorm om samen tot de top-10 gouden regels te komen

Download de presentatie hier

De businesscase van digitale vaardigheden (workshopronde 1)
Marijke Bult, Projectleider digitale vaardigheden

Hoe overtuig ik mijn MT van een project Digitale vaardigheden en zet ik ze aan het werk?
Marijke neemt je mee in de verschillende argumenten die je kunt aanvoeren om met digitale vaardigheden aan de slag te gaan. Ze laat de toolkuit voor leidinggevenden zien en gaat met je in gesprek over jouw knelpunten rondom draagvlak en een ‘Ja, en’ van het MT.

Download de presentatie hier

Bekijk de padlet hier

Digitale vaardigheden voor gevorderden: Big Data en AI (workshopronde 1)
Pieter Jeekel is voorzitter van de werkgroep Gezondheid en zorg van de Nederlandse AI Coalitie

Artificiële intelligentie (AI) is een technologie die de komende jaren een steeds grotere rol zal gaan spelen in de gezondheidszorg. Wat betekent dit voor de competenties van zorgprofessionals? Wat is de impact van AI op wat zij moeten kennen, kunnen en willen?

Download de presentatie hier

Blind typen voor de zorgprofessional. Leer in 45 minuten de basis van blind typen (workshopronde 1 en 2)
Kees van Rooijen van SmartTyping

Snel kunnen typen, liefst met 10 vingers blind, is een van de belangrijkste digitale vaardigheden. Het scheelt ontzettend veel tijd als zorgprofessionals minder tijd kwijt zijn met zoeken naar letters. In deze workshop krijg je een methode gedemonstreerd waarmee je in korte tijd beter kunt leren typen.

De uitdagingen van elke digicoach (workshopronde 2)
Miel Verstappen is zzp’er met als overkoepelende term energieleverancier

Digicoaches zijn pioniers in hun organisatie. Vaak hebben pioniers uit verschillende organisaties vergelijkbare uitdagingen. Miel is een heel ervaren trainer en coach van digicoaches en deelt de uitdagingen die hij het meest tegenkomt. Jullie kiezen de 10 meest herkenbare uitdagingen en daar ga je vervolgens samen mee aan de slag.

Bekijk de padlet hier

Samenwerken aan opleiden in de regio (workshopronde 2)
Sjors Groeneveld (Saxion) en Job van ’t Veer (NHL Stenden) van de werkgroep Onderwijs van de coalitie Digivaardig in de zorg

Hoe kun je de regionale onderwijsinstellingen in jouw regio maximaal inzetten in jouw project digitale vaardigheden”? In deze workshop ga je op een creatieve manier aan de slag met de vraag wat je als zorgorganisatie kunt doen om te zorgen dat de mensen die worden afgeleverd op digitaal/technologisch gebied zijn afgestemd op wat je in jouw zorgorganisatie nodig hebt. Dit doe je aan de hand van het V-model dat in kaart brengt welke digitale competenties (toekomstige) zorgprofessionals nodig hebben.

Download de presentatie hier

Starten met een project digitale vaardigheden in je organisatie (workshopronde 2)
Marijke Bult is een ervaren projectleider Digitale vaardigheden

Hoe maak je je organisatie digivaardiger? Een workshop voor ‘newbies’ met tips en tricks en informatie over alle succesfactoren van het hele proces, van draagvlak creëren tot evalueren.

Download de presentatie hier