Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode december 2021

De digicoach en de projectleider, een dynamisch duo  

Nienke de Haan en Ellen Theussing zijn projectleider en digicoach bij Liberein en zetten zich samen vol in voor betere digitale vaardigheden.

lees meer

Handig: vragenlijst meet wat medewerkers hebben geleerd

Deze vragenlijst kun je als voorbeeld gebruiken om onderzoek te doen naar wat medewerkers geleerd hebben van het project digitale vaardigheden.

lees meer

Bij ’s Heeren Loo horen digitale vaardigheden er gewoon bij

Technologie hoort er gewoon bij in het zorgvak, voor iedereen. En dat betekent dat elke zorgprofessional digitaal vaardig moet zijn. Iets wat nooit af is, aandacht voor digitale vaardigheden blijft continu nodig.

lees meer

Gebruik overal een ander sterk wachtwoord

"Gebruik voor iedere website of app een ander wachtwoord" is een advies dat je vast vaker hebt gehoord, aangevuld met "Gebruik een wachtwoordmanager". Het zijn adviezen die weinig mensen in de praktijk brengen. Jij misschien ook nog niet? Lees dan snel door!

lees meer

Podcast: wat kan de zorg leren van de bibliotheek?

Wat kan de zorg leren van de bibliotheek? In deze aflevering gaat Suzanne Verheijden in gesprek met Maaike Toonen, programmacoördinator Basisvaardigheden bij de Nationale Bibliotheek.

lees meer

Leestip: Leren èn lachen met het boek #eHeld

Het boek '#eHeld. Dagboek van een zorgprofessional van de toekomst' van Suzanne Verheijden is een lekker leesboek waar je ook nog wat van opsteekt over technologie in de zorg. Perfect voor de kerstvakantie!

lees meer

Pimp je digicoach op 17 december

Op 17 december is het weer de Dag van de Digicoach. De dag om jouw digicoach(es) te bedanken voor hun inzet in 2021.

lees meer

GGz Centraal trapt digitaliseringsproject af met een typchallenge

GGz Centraal startte het programma ‘Digitaal voor Allemaal’ met een typchallenge, afgetrapt door de voorzitter van de raad van bestuur. De challenge ging als een lopend vuurtje door de organisatie en leidde tot 40 aanmeldingen voor de training smart typing.

lees meer

De aanpak van Ambiq: samenwerken, luisteren en een snufje durf

"Dit onderwerp moet je samen oppakken. "

lees meer