Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode november 2022

Studenten zetten zich in voor zorgproject Anne4Care

Zohrah Malik, onderzoeker en docent bij de Hogeschool Saxion, stond mei dit jaar op het podium van de ICT&health-conferentie. Ze nam een prijs in ontvangst voor de samenwerking tussen het onderwijs en de zorg binnen het project Anne4Care. Zohrah vertelt over de avatar Anne en de samenwerking met de studenten van ROC Twente.

lees meer

‘We willen medewerkers toekomstbestendig maken’

We willen medewerkers toekomstbestendig maken’, vertelt Yonas Tewelde, voorzitter van de raad van bestuur bij zorgorganisatie Vanboeijen.

lees meer

“Door veel te oefenen met mijn digicoach kan ik mezelf nu redden”

Omdat Koy, van zorgorganisatie Philadelphia, het lastig vond om met de computer om te gaan, is ze hier met haar digicoach Danette Scheepsma aan gaan werken. Koy en Danette vertellen samen over hun ervaring.

lees meer

De nieuwe zelftest digitale vaardigheden gehandicaptenzorg is gelanceerd!

De zelfscan gehandicaptenzorg heeft een mooie update ondergaan, met nieuwe en meer relevante vragen. Tinka Mutsaers, van Lunet, was een van de leden van de denktank en vertelt over de aanpak.

lees meer

Digivaardigheid gezien vanuit gedragsverandering: kijken naar de behoeften van medewerkers

Als je mensen wil helpen hun gedrag te veranderen, is het goed om rekening te houden met een aantal basale behoeften die zij hebben. In dit artikel gaat gedragsonderzoeker Leonie Venhoeven in op vijf van die basale behoeften en hoe ze inspelen op het ontwikkelen van digivaardigheden.

lees meer

Digitip: veilig een kopie van je ID maken

Soms vragen organisaties om (een kopie van) je ID-kaart of paspoort. Met de KopieID-app van de overheid kun je een veilige kopie maken, door gegevens te verbergen die niet nodig zijn om te geven.

lees meer

Integratie digitale vaardigheden in functiebeschrijvingen gehandicaptenzorg

De coalitie Digivaardig in de zorg en Stichting FWG presenteren twee functiebeschrijvingen uit de gehandicaptenzorg die verrijkt zijn met digitale vaardigheden. Het gaat om de functies 'Persoonlijk begeleider' en 'Begeleider'.

lees meer