Digitaalvaardig in de zorg

Bekijk hier het tijdschema van de workshops

Workshop: een succesvolle aanpak digitale vaardigheden, voor beginnende organisaties 
Tijdens deze workshop wordt je meegenomen in het programmatisch aan de slag gaan met het thema digitale vaardigheden in de organisatie. Waar begin je? Hoe doe je onderzoek? Hoe betrek je stakeholders, wat doe je met communicatie? Al je vragen worden beantwoord als je nog beginnend bent op dit thema.

Spreker: Miel Verstappen is een ervaren trainer en intervisor van digicoaches.

Bekijk hier de presentatie.

Workshop: leermiddelen inzetten bij digivaardigheid  
De digicoach is de meest succesvolle interventie bij een aanpak digitale vaardigheden. Welke leermiddelen kun je daarnaast allemaal gebruiken en waar moeten ze aan voldoen? Suzanne deelt kennis op basis van onderzoek en ervaring en we wisselen volop kennis uit met elkaar tijdens deze workshop.

Suzanne Verheijden is strategisch innovatieadviseur en programmamanager digitale vaardigheden met een achtergrond in educatie. Ze ondersteunt organisaties bij het digi- en techvaardig maken van medewerkers.

Bekijk hier de presentatie.

Workshop: HR en digitale vaardigheid

In deze sessie leer je alles over de bestaande tools voor HR-professionals en projectleiders op het gebied van digitale vaardigheden en ga je samen verkennen hoe je het thema goed kunt borgen in de organisatie. Denk aan functiebeschrijvingen, jaargesprekken en scholingen. 

Spreker: Elise Griffioen is adviseur bij FWG Progressional people, een bedrijf dat organisaties helpt met vraagstukken rondom het werken in de zorg met een dynamisch functiewaarderingssysteem, gedegen onderzoek en deskundig menselijk advies.

Bekijk hier de presentatie.

Workshop: timemanagement met de rol van digicoach in combinatie met je zorgmedewerkersfunctie  
De definitie van timemanagement is eenvoudig:  “De juiste dingen, goed en tijdig doen”. Maar dat is in de praktijk niet zo simpel. Spreker Anke Algera draagt er graag aan bij om jouw timemanagementvaardigheden te vergroten.  Je krijgt in deze workshop handvatten om beter keuzes te maken in wat je wel en wat je niet gaat doen, je tijd te verdelen over de dingen die je wilt doen en om nee te kunnen  zeggen, als dat nodig is.

Spreker: Anke Algera traint mensen in timemanagement op een praktische manier.  Ze doet dit voor medewerkers in  uiteenlopende organisaties.

Bekijk hier de presentatie.

Workshop: zijn jouw digiskills op peil?

In deze workshop gaan we spelenderwijs aan de slag met jouw digitale vaardigheden! Doe mee met deze digitale pubquiz, waarbij je kan testen hoe digivaardig je zelf bent. We zullen het niet te makkelijk maken! Zorg dat je je mobiel bij de hand hebt, zodat je mee kan doen. De winnaar wordt in het zonnetje gezet op onze kanalen als meest digivaardige digicoach! Wie wil dat nou niet?

Spreker: Nathalie Middendorp is projectcoördinator en Malon van der Toorn is webredacteur en communicatiemedewerker, beiden werkzaam bij Digivaardig in de zorg.

Er is geen presentatie voor deze sessie, omdat het een live quiz betrof.

Workshop: praktische tips voor veilig werken

Iedereen wil veilig werken, hoe doe je dat? Wat zijn de tips die het meeste effect hebben? Waar lopen jullie tegenaan in het werkveld? Esther Mieremet neemt ervaringen van de afgelopen 10 jaar mee in haar verhaal over veilig internetten en veilig werken in het bijzonder.

Spreker: Esther Mieremet is projectadviseur bij ECP,  verantwoordelijk voor Veiliginternetten.nl. Veiliginternetten.nl is een netwerk waarin met bedrijven, met overheid, met kennisinstellingen en gebruikers wordt samengewerkt. Er wordt materiaal (zowel online als offline) ontwikkeld dat je kan gebruiken op de werkvloer, in de sportvereniging, bij een bibliotheek of op de 50plus beurs. Doelgroepen van veiliginternetten zijn divers, van jong tot oud, van werkend bij een vrijwilligersorganisatie tot rol van CEO in een groot bedrijf.

Bekijk hier de presentatie.