Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode juli 2021

Gele koptelefoon

Luistertip: podcast Falend vooruit

Het Actie Leer Netwerk maakt een podcastserie 'Falend vooruit' waarin ze koplopers uit de zorg interviewen die laten zien hoe goed anders denken kan uitpakken. Suzanne Verheijden, programmamanager Digivaardig in de zorg, was te gast.

lees meer
Word-document omzetten PDF

Tip: een PDF-bestand omzetten naar een Word-bestand

wist je dat je een PDF-bestand ook kunt omzetten naar een Word-document? Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld nog iets wilt aanpassen aan een PDF.

lees meer
Technologie bespreken

Uitgelicht: tips en informatie voor digicoaches

Wist je dat wij een pagina hebben op onze website speciaal voor digicoaches? Hier vind je handige tips en tools voor het digivaardiger maken van je coachees. 

lees meer
Meten is weten

Versterken digivaardigheid van ggz-medewerkers belangrijk aandachtspunt

In de eerste maanden van 2021 deed de ggz-sector onderzoek naar digitale vaardigheden van 5329 ggz-medewerkers bij 12 ggz-aanbieders. Uit dit onderzoek komt naar voren dat 20 procent van de ggz-medewerkers zichzelf ziet als digitale starter. Niet eerder heeft de ggz dit aandachtsgebied zo helder in beeld gebracht. 

lees meer
whatsapp op computer

Handige tip: WhatsApp op je computer

WhatsApp wordt tegenwoordig door bijna iedereen gebruikt. Tenminste, op je smartphone. Wist je dat je WhatsApp ook gemakkelijk op een desktop of laptop kunt gebruiken? 

lees meer

Vakantieluisteren: podcasts voor onderweg

Bijna vakantie? Neem dan eens de tijd om een paar interessante podcasts te beluisteren!

lees meer

Luistertip voor tijdens de vakantie: Podcasts Dapper digitaal leiderschap

In deze podcastreeks Dapper digitaal leiderschap in de Zorg interviewt Suzanne Leijendekkers voorlopers over hoe zij leidinggeven aan digitale ontwikkelingen in hun organisatie. 

lees meer

Praktische wegwijzer voor stimuleren informatieveilig gedrag

Eerst een diagnose stellen, dan handelen. Vier zorgorganisaties ontdekten dat die aanpak echt werkt in het bevorderen van informatieveilig gedrag.

lees meer

Tip: Afzenders blokkeren in Outlook

Soms krijg je (ondanks een spamfilter) berichten in je mailbox die je eigenlijk niet wilt hebben, bijvoorbeeld reclame-uitingen.

lees meer