Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Tip: Afzenders blokkeren in Outlook

Soms krijg je (ondanks een spamfilter) berichten in je mailbox die je eigenlijk niet wilt hebben, bijvoorbeeld reclame-uitingen.
Om dit te vermijden kun je eerst even kijken of het een nieuwsbrief is waarvoor je je kunt uitschrijven.

Als dit niet zo is, kun je de afzender blokkeren. Dat doe je door op de mail te gaan staan en vervolgens in het lint bovenaan de pagina in de sectie ‘delete’ te klikken op ‘block sender’. Dat zou er zo uit kunnen zien als hieronder.

Maar dit hang ook af van jouw versie van Outlook. Als je het niet kunt vinden, gebruik dan de help-functie en zoek op ‘block sender’ of ‘blokkeer afzender’. Vraag het anders aan een collega of digicoach.
Als je de afzender hebt geblokkeerd, worden alle mails van deze afzender worden rechtstreeks naar de map ‘ongewenste mail’ ofwel ‘junk mail’  gestuurd.

Deblokkeren van een afzender
Je kunt een afzender ook weer deblokkeren als je toch wel mail van deze afzender wilt krijgen. Klik dan op dezelfde plek als hierboven en kies:  ‘junk e-mail options’, daar kun je iemand toevoegen aan of verwijderen uit de lijst met ‘blocked senders’ of ‘geblokkeerde afzenders’.

Hier vind je in een ander tabblad ook een lijstje met ‘safe senders’ of ‘veilige afzenders’. Soms komen namelijk mails die je wel wilt krijgen per ongeluk in de map met ongewenste e-mail binnen. Dit gebeurt bij sommigen bijvoorbeeld wel eens met de nieuwsbrief van Digivaardig in de zorg. Dit kun je vermijden door @digivaardigindezorg.nl toe te voegen als veilige afzender.