Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode april 2021

Nieuw: integratie digitale vaardigheden in functieprofielen bij 4 functies VVT-branche

De coalitie Digivaardig in de zorg en Stichting FWG presenteren gezamenlijk vier functieprofielen waarin digitale vaardigheden zijn opgenomen. De basis is een overzicht van zo’n 400 digitale vaardigheden, opgesteld door leden van de coalitie uit de VVT-sector.

lees meer

Word handig met Microsoft Excel

De mogelijkheden van Microsoft Excel zijn eindeloos, maar als je er nog niet (zo vaak) mee hebt gewerkt kan het lastig zijn om te begrijpen hoe je het in kunt zetten. In onze leermiddelen leer je te oefenen en te werken met Excel zodat je daarna handig gebruik kunt gaan maken van het programma. 

lees meer

Succesvolle gedragsverandering dankzij app Ommetje?

De app Ommetje is overduidelijk een succes, een trend zelfs. Als innovator wil Suzanne Verheijden weten: wat zijn de succesfactoren van deze app? En wat leren we daarvan voor de zorg?

lees meer
Dokter doet digitaal consult

Hoe geef je leiding aan de digitale transformatie van de zorg?

Marco Derksen analyseerde voor Digivaardig in de zorg de resultaten van de zelftest voor managers in de zorg. Daaraan verbindt hij een aantal conclusies. Ook geeft hij een aantal concrete tips om beter leiding te geven aan digitalisering in de zorg.

lees meer
Microsoft Teams

Tip: groepschats in MS Teams

MS Teams is handig om mee te videobellen, maar wist je dat je er ook groepschats in aan kan maken? Zo kan je nog sneller met collega's communiceren.

lees meer
conny van der nol en caroline van den heuvel

Franciscus Gasthuis en Vlietland gaat voor ‘Iedereen Digivaardig’

Als eerste ziekenhuis in Nederland is Franciscus Gasthuis & Vlietland een grootschalig project ter verbetering van digitale vaardigheden van alle medewerkers gestart. Projectleiders Conny van der Nol en Caroline van den Heuvel delen hun ervaringen.

lees meer

Uitgelicht: leermiddelen kunstmatige intelligentie

Wil je beter begrijpen van kunstmatige intelligentie is en hoe het werkt? Je leert hierover in onze leermiddelen onder 'Technologie en e-health'. 

lees meer

Terugkijken webinar 'Ervaren digicoaches delen hun ervaringen'

Dinsdag 13 april vond het webinar 'Digicoaches delen hun ervaringen' plaats, ruim 240 mensen namen deel. Gemist of wil je het nog eens terugkijken?

lees meer
Zorgmedewerker houdt robot Tessa vast

Zorgrobot Tessa succesvol door goede begeleiding van medewerkers projectgroep

Zestig cliënten van De Zorggroep in Venlo maken gebruik van zorgrobot Tessa. Yfke Schattinga, wijkverpleegkundige en lid van de projectgroep die zich bezighoudt met de inzet van de robot, vertelt hoe zorgmedewerkers begeleid worden in het werken met Tessa.  

lees meer
Dimence Groep

Dimence Groep onderzocht wat èn hoe medewerkers willen leren

Op welke manier leren mensen het liefst? Dimence Groep onderzocht het met behulp van Design thinking-methodes en koppelde het aan persona’s. Doel is om digitale vaardigheden zo aan te bieden dat er voor elke leerstijl wat bij zit.

lees meer

Doe de quiz: wat weet jij over slimmer werken? Deel 2

Hoe slim en snel werk jij? Speel de quiz en raak geïnspireerd. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een e-mail als PDF-bestand kunt opslaan?

lees meer
Outlook

Tip: e-mail met hoge urgentie versturen via Outlook

Als het belangrijk is dat iemand snel je mail leest of erop reageert, is het handig om de mail het label 'hoge urgentie' te geven.

lees meer