Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode oktober 2021

Digitip: een jaarkalender maken in Excel

We zitten alweer bijna tegen het einde van het nieuwe jaar: tijd om nieuwe (jaar)plannen te maken en deze in een makkelijk overzicht te bewaren. Met behulp van een sjabloon van Excel maak je in een handomdraai een jaarkalender.

lees meer

"Ik krijg het niet op het prioriteitenlijstje van het MT"

Ik kan niet rustig slapen als ik hoor dat er nog steeds mensen zijn die zeggen: “Ik krijg het thema digitale vaardigheden niet op de agenda van ons MT. Het heeft volgens hen geen prioriteit.” Serieus? Geen prioriteit? Het is 5 OVER twaalf!

lees meer

AI vraagt om nieuwe vaardigheden van zorgprofessionals

Artificiële intelligentie (AI) is een technologie die de komende jaren een steeds grotere rol zal gaan spelen in de gezondheidszorg. Wat betekent dit voor de competenties van zorgprofessionals? Wat is de impact van AI op wat zij moeten kennen, kunnen en willen?

lees meer

Tip: je werk categoriseren in Outlook!

Outlook beschikt tegenwoordig over een functie waarbij je je mails of taken kunt labelen. Op deze manier kun je gemakkelijker prioriteiten bepalen en overzicht bewaren.

lees meer

Digitale vaardigheden krijgen voorrang

Een nieuw thema in korte tijd hoog op de agenda krijgen én uitrollen in meerdere organisaties. Het lukte op het gebied van digitale vaardigheid binnen zorgconcern Espria en de daarbij aangesloten zorgorganisaties, dankzij de inzet van een aantal medewerkers.

lees meer

Tip: 'ongelezen' als herinnering op WhatsApp

Zet een bericht op 'ongelezen' zodat je later niet vergeet te antwoorden.

lees meer

SmartTyping helpt de zorg vooruit met cursussen blind typen

Vlotte teksten typen zonder één blik op je toetsenbord te werpen? Helaas is blind typen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Is blind typen iets wat iedereen kan leren? Hoe groot is de investering? En welke voordelen kan blind typen specifiek bieden voor de zorgsector? We spraken Paul van der Velde van SmartTyping!

lees meer

Huisarts en digicoach Suzanne van der Els: “Patiënten verwachten dat wij dingen digitaal doen”

Naast dat een betere kennis van digitale middelen tijdswinst oplevert, voelt Suzanne ook de noodzaak vanuit haar patiënten.

lees meer

'Techniek moet vooral nuttig zijn'

Anne-mie Sponselee (Fontys): 'Vanuit de opleidingen leren we studenten om hier kritisch op te zijn en de vraag te stellen: wat wil je hiermee bereiken?'.

lees meer