Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Tip: ‘ongelezen’ als herinnering op WhatsApp

Wie kent het niet: je hebt een WhatsApp-bericht ontvangen en uit nieuwsgierigheid open je deze direct. Tijd om te reageren heb je echter niet en doordat WhatsApp bericht nu gemarkeerd heeft als gelezen, vergeet je op een later moment te reageren. Om jezelf eraan te herinneren dat je deze persoon nog antwoord wilt geven, kun je de reminder ‘ongelezen’ instellen. Dit kan op twee manieren:

  1. Met een Iphone besturingssysteem: swipe in het conversatatieoverzicht het desbetreffende gesprek naar rechts en klik op ‘Ongelezen’. Nu wordt het gesprek opnieuw gemarkeerd als een ongelezen Appje.
  2. Met een Android besturingssysteem: klik op het gesprek en houd het even vast. Nu verschijnt er een scherm met de optie ‘Markeren als ongelezen’. Als je hierop klikt wordt het bericht, zoals je misschien al verwacht, opnieuw als ongelezen gemarkeerd.

Let op: volgens de richtlijnen van de AVG is het niet toegestaan om WhatsApp te gebruiken om te communiceren met cliënten en/of patiënten. Onder collega’s mag het natuurlijk wel worden gebruikt. Informeer altijd even bij je eigen organisatie wat haar precieze standpunten zijn ten opzichte van het gebruik van WhatsApp

Andere WhatsApp-tips: