Digitaalvaardig in de zorg

Voor docenten

Nieuws uit de periode december 2023

Het is de dag van de digicoach!

Het is de dag van de digicoach? Hoe bedank jij hem of haar? Download bijvoorbeeld hier een leuk product!

lees meer

Digicoach zet humor in: ‘Samen lachen helpt tegen de angst’

Digicoach Chantal Klijn, werkzaam bij vvt-organisatie Actief Zorg, pleit voor het gebruik van veel humor tijdens digicoaching. ‘Hierdoor ervaren de medewerkers minder angst en frustratie.’ Zeker in organisaties met veel applicaties is dit belangrijk. Met een lach en een simpele instructie, lukt het medewerkers wél.

lees meer

Bedank jouw digicoach op de Dag van de digicoach!

Bedank jouw digicoach op de Dag van de digicoach. Download hier ons nieuwste product.

lees meer

Health Noord richt zich op inzet van technologie in ouderenzorg

Sinds dit najaar is in Noord-Nederland het ecosysteem Health Noord actief. Dit 4-jarige groeifonds programma – waarmee 20 miljoen is gemoeid- is gericht op het beschikbaar houden van de ouderenzorg door de inzet van technologie.

lees meer

3 vragen aan…… Thijs van Houwelingen

Thijs van Houwelingen is hoofddocent Instituut Verpleegkundige Studies en senior onderzoeker bij het lectoraat Technologie voor Zorginnovaties Hogeschool Utrecht. Zijn werk richt zich op de duurzame inzet van zorgtechnologie en het opleiden van toekomstbestendige zorgprofessionals. Thijs promoveerde in 2018 met onderzoek gericht op benodigde telehealth-competenties in de verpleegkunde zorg.

lees meer

Wat speelt er in het mbo zorgonderwijs?

Marianne Gardien, beleidsadviseur bedrijfstakgroep Zorg, Welzijn en Sport bij de MBO-raad neemt ons mee in de ontwikkelingen binnen het mbo m.b.t. digitale aspecten van werken in zorg en welzijn.

lees meer

‘Het werkt het beste, als iemand die drempel niet meer in zijn hoofd heeft’

Nikita Bakker is een van de vier digicoaches van VVT-organisatie Evean. Sinds 2022 zijn ze gestart met het project digitale vaardigheden, maar ze zien nu al mooie resultaten.

lees meer

Nieuw webinar: sociaal psycholoog vertelt over digitaal bewustzijn

Hoe kunnen we op een gezonde manier digitale middelen gebruiken, rekening houdend met de eigenschappen van ons brein? Hierover vertelt sociaal psycholoog Rijn Vogelaar ons meer over in het webinar 'Digitaal bewustzijn', op 8 februari van 16:00 tot 17:00.

lees meer

Wanneer is de dag van de digicoach?

Wanneer is nou de dag van de digicoach, het moment waarop je je digicoach kan bedanken?

lees meer

Zorgdocenten opgelet: gratis handige workshops op de komende conferentie!

Hoe kunnen docenten ervoor zorgen dat studenten klaar zijn voor het werken met digitale middelen in de zorg? Hiervoor organiseren we voor de derde keer de Werkconferentie: Hoe integreer ik zorg- en welzijnstechnologie in mijn onderwijs?

lees meer