Digitaalvaardig in de zorg

Voor docenten

Binnen de coalitie Digivaardig in de zorg is de Werkgroep Onderwijs actief. De missie van de werkgroep is: alle studenten aan zorgopleidingen voldoende voorbereid op de digitale aspecten van het werken in de zorg.

Dat doet de werkgroep door:

  • Het stimuleren van de bewustwording over en het agenderen van het belang van de digitale aspecten in ons zorg- en welzijnsonderwijs.
  • Het ondersteunen in het (door)ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsactiviteiten op dit vlak.
  • Het ondersteunen van mbo/hbo-onderwijsorganisaties in het profileren rondom ‘Leven Lang Ontwikkelen’ trajecten op dit vlak.

De werkgroep streeft ook naar intensieve samenwerking in de regio tussen onderwijs- en zorgorganisaties. Lees meer over wat onderwijsorganisaties kunnen betekenen voor de acceptatie en implementatie van zorgtechnologie in de zorg. Bekijk ook de goede voorbeelden:

Meedoen?
De werkgroep komt 3 à 4 keer per jaar bij elkaar om ervaringen te delen en om samen de digivaardigheid van (toekomstige) zorgprofessionals weer een stapje verder te brengen. De trekker van de werkgroep is Jolanda van Til, verbonden aan het Deltion College en Hogeschool Windesheim.

De kerngroep van de werkgroep bestaat naast Jolanda van Til uit:

Meedoen? Neem contact op met Maaike Heijltjes, info@digivaardigindezorg.nl

Groep docenten in overleg