Digitaalvaardig in de zorg

Voor docenten

Hoe gebruik ik deze website?

Je kunt deze site gebruiken om inspiratie op te doen voor jouw lessen waarin het gaat om digitaal vaardig zijn in de zorg en het inzetten van technologische toepassingen.

Gebruik de zoekfilter op de pagina leermiddelen om te zoeken naar leermiddelen.

Twee ‘routes’ zijn daarbij mogelijk:

  • Docentgestuurd – Uitgangspunt zijn hier de leerdoelen die jij hebt voor een les, of voor een periode. Jij kiest de leermiddelen, passend bij jouw groep, bij jouw manier van lesgeven.
  • Studentgestuurd – Je geeft studenten aan welke doelen zij moeten gaan behalen. Studenten gaan zelf op zoek op de site om de goede en passende leermiddelen te vinden en mee te werken. Ze verzamelen ‘bewijzen’  waarmee ze jou als docent kunnen laten zien dat doelen gerealiseerd zijn. Als docent coach jij studenten in dit traject.
  • Wat zijn digitale vaardigheden? Digitale vaardigheden kun je breed zien. Het gaat om algemene basisvaardigheden (gebruik van office, e-mailen) maar het gaat ook om specifiekere vaardigheden. Bijvoorbeeld vaardigheden en kennis die je nodig hebt om technologische toepassingen in de zorg in te zetten.

    Achtergrond

    Deze website is een initiatief van de coalitie Digivaardig in de zorg

    Lees hier meer over het ontstaan van deze site en het team dat erachter zit.

    Lees hier meer over de activiteiten van de coalitie Digivaardig in de zorg.

    Onderwijs

    Het is belangrijk dat zorgprofessionals al tijdens hun opleiding goed worden voorbereid op de digitale aspecten van het werken in de zorg. De coalitie Digivaardig inde zorg ondersteunt docenten daarbij, o.a. met deze website met leermiddelen.

    Speciaal voor docenten hebben we het mogelijk gemaakt om te zoeken over meerdere zorgsectoren en hebben we onderwijsprojecten toegevoegd. De docenten ontmoeten elkaar in de werkgroep Onderwijs.

    We nodigen docenten uit om hun leermiddelen te delen zodat het aanbod blijft groeien! Als je een leermiddel wilt delen, mail dan naar info@digivaardigindezorg.nl.