Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Word digivaardig in het kiezen van de juiste technologie voor je cliënt

Technologie bespreken

Als je een bepaalde technologie wilt gaan gebruiken bij de behandeling van een cliënt, is het belangrijk om van tevoren goed te analyseren of de technologie het juiste middel is. Met de werkbladenevalueren van technologie‘ en ‘in gesprek over technologie‘ leer je hoe je technologie bespreekt en of een bepaald product geschikt is.

Waarom is het evalueren van technologie zo belangrijk?
Technologie heeft een impact op mensen, zowel positief als soms negatief. Een app die iemand helpt bij het zelfstandig reizen maakt iemand zelfredzamer en dat is een positief effect. Een bewegingsgame met heel veel bewegende lichten kan een epileptische toeval veroorzaken bij een cliënt die daar gevoelig voor is. Soms is het product zelf wel veilig, maar gaat de cliënt er niet veilig mee om. Dan komt het aan op jouw uitleg en begeleiding. Via het werkblad ‘evalueren van technologie‘ leert je om de juiste afwegingen te maken.

In gesprek over technologie
Voordat je besluit om een technologie te gaan gebruiken, is het belangrijk om dit eerst met de cliënt en/of verwanten te bespreken. Het werkblad ‘in gesprek over technologie‘ leert je nadenken over hoe je dit het beste kan aanpakken.