Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode januari 2024

Oproep aan (medewerkers van) zorgorganisaties! Laat ons weten of jouw organisatie bezig is met digitale vaardigheden!

Onze coalitie doet een inventarisering waar zorgorganisaties nu staan op het gebied van digitale vaardigheden. Hiervoor hebben we een enquête opgesteld en het zou ons ontzettend helpen als jij die invult.

lees meer

Digitale vaardig zijn versus werkplezier in de zorg

Werkplezier hebben is een belangrijke factor van het werken en blijven werken in de zorgsector. Gelukkig zit dat wel snor volgens de laatste onderzoeken. Die resultaten gelden echter niet als het gaat om digitalisering.

lees meer

Digitip: Help! Mijn computerprogramma loopt vast!

Wat doe je als je computerprogramma vastloopt? Dat lees je in deze digitip!

lees meer

Doe mee aan de Digifit Challenge van dit jaar!

In 2024 starten we weer een kersverse Digifit challenge met nieuwe challenges! Wil jij op een leuke manier digifitter worden? Meld je dan aan.

lees meer

Een boekje vol met digitips!

Digitips: wij worden er blij van. Het maakt het digitale werken een stuk makkelijker en leuker! Ken je het boekje vol digitips al van onze partner Buro Strakz?

lees meer

Digivaardig in de zorg en Vliegwiel zijn partners geworden!

Digivaardig in de zorg en Vliegwiel zijn partners geworden! De programma’s hebben overlappende missies waarin we elkaar gaan versterken.

lees meer

Nieuwe zelfscan ggz

Nieuwe zelfscan ggz staat online! We vinden het belangrijk dat de zelfscans goed (blijven) passen bij het werkveld en daarom passen we deze aan waar nodig!

lees meer

Digitale vaardigheden sneller in opleiding van zorg- en welzijnsprofessionals

Om te kunnen functioneren als zorgmedewerker, zijn digitale vaardigheden essentieel. Helaas krijgen professionals die vaardigheden lang niet altijd mee in hun opleiding. Coalitie Digivaardig in de zorg vraagt vandaag het MBO in een brandbrief sneller digivaardigheden op te nemen in hun zorg- en welzijnsopleidingen en biedt ook concreet hulp.

lees meer

Nieuwe zelfscan ziekenhuizen

De nieuwe zelfscan voor de ziekenhuiszorg staat online! Test hoe digivaardig jij jezelf vindt!

lees meer

Timemanagement voor digicoaches: handige tips, vragen en antwoorden voor fijner werken

Werken in de zorg is misschien wel drukker dan ooit. Een goede verdeling van je tijd kan daarom lastig zijn. Trainer over timemanagement Anke Algera geeft je haar belangrijkste tips. Deze gaan om wat fijn werken is voor jou, niet om nóg sneller meer werk verzetten. Lees snel verder!

lees meer

Gratis cursus: MBO Zorg en AI

Ben jij of ken jij een zorgdocent? Geef je onderwijs een boost met de gratis cursus "MBO Zorg & AI". In slechts één uur wordt je voorbereid op de toekomst met praktische AI-toepassingen in de zorg.

lees meer