Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Tip: een professionele profielfoto op LinkedIn

We schreven eerder over de voordelen van LinkedIn als professionele netwerksite die professionals van over de hele wereld bij elkaar brengt.LinkedIn is meer dan een online cv. Het is een platform waarmee je jezelf kunt presenteren en positioneren als (zelfstandig) professional.

Het eerste waar je naar kijkt als je iemand zijn profiel bezoekt, is natuurlijk de profielfoto. Met behulp van je foto wil je natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten. Hieronder een aantal tips die ervoor zorgen dat jij jezelf van je beste kant laat zien.

  1. Kies een recente foto. Gebruik geen oude foto. Dit geeft een vertekend beeld van wie je nu bent.
  2. Zorg voor een rustige achtergrond. Het is belangrijk om voor voldoende contrast te zorgen tussen je gezicht en je achtergrond. Vermijd daarom hele drukke achtergronden. Een neutrale achtergrond is altijd goed.
  3. Gebruik een foto waar je alleen op staat. Zo twijfelt de profielbezoeker niet aan wie je bent.
  4. Zorg voor een enigszins zakelijke uitstraling. Vermijd dus zonnebrillen, skimutsen et cetera.
  5. Gebruik een hoge kwaliteit foto. Als je foto een hoge resolutie heeft is ie minder korrelig en kom je een stuk professioneler over. De gemiddelde telefoon van vandaag maakt gelukkig prima foto’s. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een professionele foto te laten schieten bij een fotograaf.
  6. Wees jezelf! Straal, lach en ontspan. Zo zie je er ook benaderbaar uit.

Vond je dit interessant en wil je meer leren over LinkedIn?
Meld je dan aan voor onze bootcamp voor digicoaches op 19 mei.
We hebben ook een artikel geschreven over het vergroten van je vindbaarheid op LinkedIn.