Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Tip: vergroot je vindbaarheid op LinkedIn

Linkedin is een professionele netwerksite die professionals van over de hele wereld bij elkaar brengt. Het is het grootste zakelijke digitale netwerk ter wereld, met wereldwijd meer dan 277 miljoen gebruikers en 4,2 miljoen gebruikers in Nederland. Op LinkedIn deel je zakelijke informatie en creëer je jouw eigen digitale netwerk met (oud) collega’s en professionals uit jouw vakgebied.

Net als bij Google geldt ook bij LinkedIn: hoe hoger je in de zoekresultaten staat, hoe vaker mensen naar je profiel doorklikken. Om je vindbaarheid op LinkedIn te vergroten kun je bijvoorbeeld de volgende twee dingen doen:

  1. Om beter gevonden te worden moet je in je profiel meermaals termen terug laten komen waar in jouw vakgebied veel op wordt gezocht. Denk bijvoorbeeld aan functietitel(s) of kernwoorden die jouw functie typeren. Als je dit moeilijk vindt kun je kijken naar het profiel van ‘concurrenten’ of vacatures die goed op jouw functie aansluiten. Welke kernwoorden komen hier meerdere keren terug?
  2. Een vollediger profiel zorgt daarnaast ook voor een betere vindbaarheid. Vul dus alle onderdelen in en controleer in de rechterkolom of je als ‘gevorderd’ of zelfs als ‘zeer deskundig’ wordt aangemerkt.

Vond je dit interessant en wil je graag meer leren over LinkedIn? Meld je dan aan voor onze bootcamp voor digicoaches op 19 mei. Gedurende deze dag verzorgen we verschillende masterclasses op om je digitale vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Verbeter je kennis en vaardigheden op thema’s zoals: LinkedIn, Excel, Teams, technologie en e-health, veiliger omgaan met patiëntgegevens en vormgeven in Canva.

Bekijk ook hier ons Werkblad LinkedIn

Bekijk hier het Factsheet LinkedIn