Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode augustus 2023

Huisarts en digistarter Jan zegt 'Doen!'

Lees het ervaringsverhaal over een succesvol coachingstraject van een huisarts en zijn digicoach.

lees meer

Beperkte digitale vaardigheden en laaggeletterdheid

Toen zorgorganisatie Siza in 2022 startte met een project om de digitale vaardigheden van medewerkers te versterken, ontdekten de digicoaches dat sommige collega’s ook moeite hebben met lezen. Hoe herken je als organisatie dit gecombineerde probleem? En wat kun je eraan doen?

lees meer

Tip: schermafbeelding maken op je computer

Hoe maak je nou een screenshot, oftewel een afbeelding van hoe je scherm er op dat moment uit ziet? In deze digitip leggen we dat uit, zowel voor een Windows als Mac computer!

lees meer

8 voordelen als je digitaal vaardig bent

Digitaal vaardig zijn heeft veel voordelen, zeker als zorgmedewerker! In het artikel van PGG en CO worden 8 voordelen genoemd van digitaal vaardig zijn!

lees meer

Twee kanten aan digitalisering in de ggz

Beluister de podcast met de beleidsadviseur van de Nederlandse ggz en bestuurder van Espria over digitale vaardigheden en ontwikkelingen in de ggz.

lees meer

Quiz over Instagram

Kan jij je weg een beetje vinden op Instagram? Of kan je kennis nog wel worden opgekrikt? Doe nu de quiz!

lees meer

Digitale schaamte: herkennen en hulpmiddelen

Waar kun je mensen aan herkennen die minder zeker van zichzelf zijn op digitaal gebied? En welke hulpmiddelen zijn er voor digitale starters beschikbaar? Hier heeft PGGM en CO een artikel over geschreven.

lees meer

Vijf succesfactoren voor een digitale transformatie

Morgens heeft de whitepapier '5 succesfactoren voor een digitale transformatie' ontwikkeld om zorginstellingen hierbij te helpen.

lees meer

Digitip: ontdek de power van een powerbank!

Een powerbank is een draagbare batterij voor je mobiele telefoon, tablet of zelfs laptop. Dit kan heel handig zijn! Lees de volledige digitip.

lees meer

Nieuwe quiz Excel

We hebben een nieuwe quiz toegevoegd over Excel! Kan jij al helemaal je weg vinden in dit programma en weet je alle vragen te beantwoorden? Of kan je nog wat bijleren?

lees meer