Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

10e werkconferentie van Digivaardig in de zorg

21 juni 13:00 - 17:00 | Congrescentrum Antropia in Driebergen

Op zoek naar tips en inspiratie om jouw zorgorganisatie nog digivaardiger te maken? Kom dan naar onze werkconferentie op 21 juni. Voor de eerste keer weer live, in Driebergen.

Een stevig inhoudelijk programma helpt jou verder met de aanpak van digitale vaardigheden in jouw organisatie. Na afloop: eindelijk bitterballen, nu echt! En de kans om verder te praten met oude en nieuwe bekenden. Meld je snel aan want vol = echt vol.

Programma:

13.00 – 13.15: Welkom en inleiding door Lies van Gennip en videoboodschap van minister Conny Helder

13.15 – 14.10: Plenaire sessie door dr. Leonie Venhoeven, senior gedragswetenschapper bij de Behaviour Change Group

Aan de slag met gedrag
Digivaardiger worden betekent ander gedrag gaan vertonen: met digitale applicaties gaan werken, niet meer afschuiven maar zelf gaan leren. Voor de projectleiders, digicoaches, HR-professionals of ICT’er in een project digitale vaardigheden is het niet altijd simpel die gedragsverandering bij medewerkers voor elkaar te krijgen. Als je beter weet wáárom mensen doen wat ze doen, is het makkelijker om het gedrag van jouw doelgroep te veranderen.

In de lezing bespreekt gedragswetenschapper Leonie Venhoeven hoe mensen doorgaans gedrag proberen te veranderen (bijvoorbeeld door te informeren of bewustzijn te vergroten, te straffen of belonen) en welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden legt ze uit hoe gedrag gestuurd kan worden. Ook gaat ze in op welke (onbewuste) motieven ons gedrag beïnvloeden en hoe je hierop in kunt spelen om digitalisering te stimuleren.

14.20 – 15.05: Workshopronde 1 (Bekijk hier het aanbod van workshops)

15.20 – 16.05: Workshopronde 2 (Bekijk hier het aanbod van workshops)

16.05 – 17.00: Borrel!

Deze werkconferentie vindt plaats in Conferentiecentrum Antropia in Driebergen. Er is ruim parkeergelegenheid en het ligt op een paar minuten lopen van station Driebergen-Zeist. Deelname is gratis. Maar omdat het aantal plaatsen beperkt is, verwachten we dat je ook komt als je je aanmeldt. Kun je toch niet? Stuur dan een mailtje naar info@digivaardigindezorg.nl