Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Digitip: classificeren met behulp van Excel

Excel is een van de programma’s uit het Office-kantoorpakket van Microsoft. Het is een handig programma om bijvoorbeeld gegevens te organiseren, zodat je tijd kunt besparen. We schreven eerder een tip over optellen met behulp van Excel. Wist je dat je Excel ook kunt gebruiken om te classificeren?

Het is mogelijk om bij bepaalde waardes in je Excel-bestand een logische vergelijking te maken. Bijvoorbeeld om van bepaalde waarden te bepalen of ze voldoende of onvoldoende zijn. Ga hiervoor naar invoegen > functie en druk op ALS. Selecteer eerst de cellen waarvoor je de vergelijking wil maken, bijvoorbeeld een kolom met cijfers. Daarna bepaal je wanneer de waarde voldoende is en wanneer de waarde onvoldoende is. Vervolgens typ je wat er gebeurt als het antwoord ‘ja’ is en wat er gebeurt als het antwoord ‘nee’ is.

Een voorbeeld: ALS (A1>5,5; ‘voldoende’;’onvoldoende’)

Digivaardig in de zorg biedt ook een basiscursus Excel aan, met instructiefilmpjes en opdrachten. Bekijk deze pagina en zoek bij Werkbladen naar Excel Basis. Er zijn versies voor Excel 2010, 2013, 1016 en 365.