Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Zo meet je de stand van digitale vaardigheden in jouw organisatie

Wil je een beeld krijgen van hoe de digitale vaardigheden van de medewerkers van jouw organisatie ervoor staan? Wil je het resultaat van het project Digitale vaardigheden van jouw organisatie meten? Daarvoor is er nu de onderzoekstool van Digivaardig in de zorg.

Anonimiteit gegarandeerd
De onderzoekstool is een digitale tool. De medewerkers vullen online een vragenlijst in. De vragenlijst is gebaseerd op de zelftest digitale vaardigheden op deze site. Je kunt daar zelf 5 vragen aan toevoegen. Alle medewerkers van de organisatie krijgen een link naar de vragenlijst en het verzoek deze in te vullen. Op organisatieniveau kun je de resultaten bekijken per afdeling, per locatie, per leeftijdsgroep of opleidingsniveau. Maar alleen als er genoeg resultaten zijn om de anonimiteit van de medewerkers te garanderen. De individuele resultaten van een medewerker zijn voor de organisatie uiteraard niet te achterhalen!

De onderzoekstool wordt verzorgd door internetbedrijf Zimpa. Een zorgorganisatie betaalt een maandelijks bedrag aan Zimpa voor het gebruik van de onderzoekstool. Daarvoor maakt Zimpa de tool op maat voor de organisatie. Een organisatie kan ervoor kiezen om eenmalig te meten, of om een begin- en eindmeting van een project te doen.

Eigen subsite
Organisaties die een subsite hebben van www.digivaardigindezorg.nl krijgen de onderzoekstool er gratis bij. Op een subsite kan een organisatie haar eigen nieuwsberichten en polls plaatsen en zelf leermiddelen toevoegen over de eigen systemen. De stijl wordt aangepast aan de eigen huisstijl. Kijk naar de subsite van ’s Heeren Loo als voorbeeld.

 >  Meer informatie over de onderzoekstool en de subsite, inclusief contactgegevens van Zimpa