Digitaalvaardig in de zorg

Speeddaten
In deze sessie kun je met verschillende collega’s kennismaken en ervaringen uitwisselen. De kracht van de ontmoeting gefaciliteerd door Sjors Groeneveld.

Sjors Groeneveld is practor Tech@adoptie (Zorg & Technologie) aan Rijn IJssel & ROC Nijmegen en docent-onderzoeker bij Saxion

Samenwerken in de regio
Om zorg en technologie een goede plek in je onderwijs te geven, helpt het wanneer je in de regio met elkaar samenwerkt. Job van ’t Veer deelt zijn ervaring met hoe dit in het noorden van Nederland goed vorm krijgt. Inspiratie om in je eigen regio te kijken naar de mogelijkheden van samenwerking.

Job van ’t Veer is lector Digitale innovatie in Zorg en Welzijn bij NHL Stenden Hogeschool

Keuzedeel ‘Zorginnovaties en technologie’ op maat aanbieden
Astrid Schat heeft op verzoek van een zorginstelling met een Zorg Innovatie Huis het keuzedeel ‘Zorginnovaties en technologie’ op maat gemaakt. Een voorbeeld van hoe een onderwijs- en een zorgorganisatie samenwerken.

Astrid Schat is projectleider onderwijsontwikkeling zorgacademies bij MBO Utrecht

CanMEDS-rollen en digitale aspecten in zorg en welzijn: Hoe maak je het expliciet?
De CanMEDS-rollen vormen de basis voor het curriculum voor zowel mbo- als hbo-opleidingen. Wanneer het lukt om in die CanMEDS-rollen de digitale aspecten van het werken in zorg en welzijn een plek te geven, biedt dit onderwijsontwikkelaars, curriculumcommissies en docenten handvatten om hun onderwijs vorm te geven. Jolanda van Til nodigt je uit om met elkaar hiermee aan de slag te gaan. De eerste stappen worden in de sessie gezet.

Jolanda van Til is projectleider Zorg en Technologie bij het Deltion College / Coördinator van de Technologie & Zorg Academie IJssel-Vecht / docent-onderzoeker bij het lectoraat ICT-innovaties in de zorg van Windesheim

Digivaardig in de sector welzijn
Christa Nieuwboer neemt je mee in wat er speelt in de welzijnssector op het gebied van digitalisering. Ze laat je zien waar je mee aan de slag kunt in jouw onderwijs.

Christa Nieuwboer is lector Jeugd, gezin en samenleving bij Avans Hogeschool

De zorgmedewerker van de toekomst
Suzanne Verheijden schetst de zorgprofessional van de toekomst. Wat heeft hij/zij nodig op het gebied van vaardigheden, kennis en houding? Dat geeft je als onderwijsprofessional handvatten om je onderwijs vorm te geven.

Suzanne Verheijden is o.a. programmamanager Digitale vaardigheden bij de coalitie Digivaardig in de zorg