Digitaalvaardig in de zorg

Deelname aan het lestival is gratis. Meld je hier aan.

Digitaal leiderschap in de zorg

Dat de wereld is veranderd door de komst van ICT is inmiddels wel duidelijk. Wat betekent dit voor organisaties en wat vraagt dit van de medewerkers, de ICT-infrastructuur en de processen? In deze sessie kijkt Marco Derksen naar de digitale transformatie van de zorg en vraagt hij zich af wat dit betekent voor digitaal leiderschap.

Marco Derksen

Digitaal strateeg bij Upstream

De 25 meest gemaakte fouten tijdens digitaliseringstrajecten

Bij de implementatie van nieuwe technologie, applicaties en digitale toepassingen gaat veel mis. In deze sessie verkennen we op basis van ervaringen binnen organisaties waar de verbeterpunten liggen en zoomen we specifiek in op de benodigde vaardigheden van medewerkers. Van een baggerlijst naar kansen voor de toekomst.

Suzanne Verheijden

Programmamanager Digitale vaardigheden

Groeien of stilstaan?! Alles over het creëren van een leeromgeving

Wat maakt dat mensen tot leren en ontwikkelen komen? Wat kun jij doen om anderen en jezelf in de growth-mindset te krijgen?  De growth-mindset is de houding van ‘ik ga het gewoon proberen, van fouten kun je leren’. Een houding die leren makkelijker, leuker en toegankelijk maakt.

In deze workshop
leer je hoe je een goede leeromgeving kunt creëren. Voor iedereen die zelf
verder wil ontwikkelen of wil weten hoe je anderen tot leren kunt stimuleren.

Krista Janzen

Zelfstandige psycholoog en psychomotorisch therapeut en geeft trainingen als ‘De Beleef Psycholoog’. Momenteel is ze ook verbonden aan Quarijn, een VVT-instelling.

Help! Mijn cliënt gaat online

Sociale media en internet is voor mensen met een verstandelijke beperking een verrijking maar niet altijd makkelijk. Als zorgprofessional heb je er een taak bijgekregen. Heb je het gevoel dat je kennis mist over sociale media? Laat je in deze workshop bijpraten en inspireren tot een ontspannen gesprek met je cliënt. Sonja Heijkamp praat je bij over welke apps, websites en tools er interessant zijn voor jou als zorgprofessional.

Sonja Heijkamp

Projectcoördinator Mediawijsheid bij Amerpoort en geeft vanuit haar eigen bedrijf DeTweetFabriek trainingen aan zorg professionals over internet en sociale media. Ze verzorgt deze workshop namens Netwerk Mediawijsheid.

Docenten aan zet

Je gaat aan de slag om de vaardigheden te ontdekken die docenten nodig hebben om aan de slag te gaan met technologische toepassingen in de zorg. Hoe kunnen zij hun studenten voorbereiden op de praktijk en welke vaardigheden zouden zij zelf moeten bezitten? Denk actief mee voor goede toekomstige zorgprofessionals die klaar zijn voor de zorg van nu en de toekomst.

Jolanda van Til

Projectleider Technologie en Zorg Deltion College / Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van Windesheim

Astrid de Witte

Onderwijs zorg & technologie, MBO Amersfoort

Digitale vaardigheden koppelen aan beroepscompetentieprofielen

Welke kennis en vaardigheden hebben zorgprofessionals nodig in hun werk? Dat is zeker niet voor elke zorgprofessional hetzelfde, het verschilt bijvoorbeeld per functie(niveau). Kitty de Jong, innovatieadviseur bij Omring, gaat met u in gesprek over hoe digitale vaardigheden integraal onderdeel zouden kunnen worden van beroepscompetentieprofielen. Bij Omring is hier al een grote stap in gemaakt, Kitty deelt de eerste opzet en vertelt hoe Omring dit heeft aangepakt.

Kitty de Jong

Innovatieadviseur bij Omring en eigenaar van Kitty de Jong Zorginnovatie Advies

Communiceren of verleiden?

Hoe krijg je digitale starters in beweging? Communicatie is van groot belang bij veranderprojecten. Dat vraagt meer dan berichten op intranet of een lunchbijeenkomst. In deze workshop gaan we aan de slag met verandercommunicatie. Creatieve voorbeelden, achterliggende theorieën, maar vooral praktisch: wat trekt jou eigenlijk over de streep? Bruikbare kennis die je daarna in je eigen organisatie kunt toepassen.

Regien de Boer

Communicatiespecialist en organisatie-antropoloog. Zij ondersteunt zorgorganisaties bij cultuur- en verandertrajecten.

Laaggeletterdheid en digitale vaardigheden

Wist je dat onder zorgprofessionals ook laaggeletterdheid voorkomt? In deze workshop hoor je meer over de impact van laaggeletterdheid onder zorgprofessionals. Wat betekent dat voor hun digitale vaardigheden? Wat is de toegevoegde waarde van digitale vaardigheden in de relatie tot de patiënt/cliënt?

Chandra Verstappen

Houdt zich bij Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, bezig met eHealth4All. In de coalitie Digivaardig in de Zorg is zij trekker van de werkgroep die zich richt op de zorggebruiker.