Digitaalvaardig in de zorg

Aan de slag met de zelftest: meten is weten

Hoe meet je hoe het gesteld is met de digitale vaardigheden van je medewerkers?  Er is een zelftest, maar hoe gebruik je die? Wat zijn alternatieven en de voor- en nadelen van elke methode? En hoe meet je de effecten van de aanpak die daarop volgt?
Projectleider Digitale vaardigheden bij Careyn en zzp’er Guurtje van Sloten geeft antwoorden op deze vragen. Ze daagt je daarnaast uit om mee te denken in de uitdagingen rondom onderzoek naar dit thema.

Overtuig je manager

Waarom zouden we moeten investeren in digitale vaardigheden? Die vraag zal je manager of bestuurder zeker stellen als je een project Digitale vaardigheden wilt starten in jouw zorgorganisatie. In deze workshop onderzoeken we samen de beste antwoorden. Wat zijn je ervaringen, waar liep je tegen een dichte deur, wanneer zwaaide hij wijd open?
Daniël Tijink, projectmanager van de coalitie Digivaardig in de zorg, modereert de workshop en deelt de sterkste argumenten die binnen de coalitie verzameld zijn.

De invloed van technologie op werken in de zorg: kansen en knelpunten

Irene van de Glind en Geertje van de Ven, senior onderzoekers bij FWG, gaan in op hoe technologie en digitalisering het werk in de zorg beïnvloedt. Hoe veranderen functies? Welke kansen biedt dit? En wat zijn knelpunten? Ze roepen op tot aandacht voor ‘goed werk’ voor zorgverleners en geven concrete handvatten hoe zorginstellingen dit kunnen realiseren.

Dan doe je maar alsof je het leuk vindt…! Over hoe mensen te motiveren

Niet iedereen is even enthousiast over de digitale wereld. Hoe komt dat? En hoe kun je ervoor zorgen dat ook deze groep gemotiveerd raakt om digitaal vaardiger te worden? 
Krista Snijders is zzp’er in de zorg. Ze geeft trainingen en coaching en heeft o.a. als projectleider digitale vaardigheden bij Quarijn gewerkt. Als psycholoog duikt ze samen met jou in de wirwar van motivatie en gedrag. Interactief, to the point en met handige tips en tricks.

Bekijk hier het volledige programma van de online werkconferentie en meld je aan. Deelname is gratis.