Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Vanaf najaar subsidie voor opleiden digicoaches

Subsidie voor digicoach

Zorg voor innoveren opende dit jaar haar eerste subsidieronde voor implementatie- en opschalingscoaching. Naar verwachting komt er vanaf dit najaar een nieuwe subsidie bij voor het opleiden van digicoaches in zorgorganisaties.

Zorg voor innoveren is het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid dat informeert, adviseert en zorginnovatoren verbindt. Begin dit jaar stelden ze een subsidie beschikbaar voor implementatie-en opschalingscoaching, waarmee zorginnovatoren de ondersteuning van een implementatiecoach inhuren. Uit de vele aanvragen werd duidelijk dat veel zorgorganisaties bezig zijn met de implementatie van zorginnovaties.

Om ervoor te zorgen dat medewerkers goed om kunnen gaan met deze technologische ontwikkelingen, is het cruciaal dat ze over een bepaald niveau van digivaardigheid beschikken. Om deze reden heeft het ministerie van VWS de opdracht gegeven aan Zorg voor innoveren om een nieuw subsidieprogramma te ontwikkelen om medewerkers uit zorgorganisaties te trainen tot digicoaches. Zij kunnen vervolgens andere werknemers binnen de organisatie verder helpen met eventuele technologische moeilijkheden.

Dit nieuwe subsidieprogramma is momenteel nog volop in ontwikkeling. Verdere details en voorwaarden volgen daarom later. Houd voor meer informatie over de nieuwe subsidiemogelijkheid voor digicoaches de website van Zorg voor innoveren in de gaten.