Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Vakantieluisteren: podcasts voor onderweg

Bijna vakantie? Neem dan eens de tijd om een paar interessante podcasts te beluisteren! Lekker op de bank of in de tuin, tijdens een wandeling of in de auto op weg naar je vakantiebestemming. Bijvoorbeeld de interviews van Suzanne Leijendekkers met leiders uit de zorg over hoe zij leidinggeven aan de digitale transformatie van de zorg. Leiders die als het spannend wordt, ook, of misschien wel juist, gaan staan voor het belang van digitale ontwikkelingen. Er zijn in totaal 7 podcasts opgenomen:

Podcast 1: Greet Prins van Philadelphia. Zij heeft digitalisering al vanaf 2010 op de kaart gezet door te investeren in zorg op afstand.
Podcast 2: Marijke van Putten van GGZ Noord-Holland Noord. Zij is al vanaf 2004 gericht op de mogelijkheden van online behandeling.
Podcast 3: Jopie Nooren van Bartiméus. Zij vertelt over de betekenis van digitale ontwikkelingen voor mensen met een visuele beperking.
Podcast 4: Jolande Tijhuis van GGZ-instelling Vincent van Gogh zet stevig in op digitale hulpverlening.
Podcast 5: Esther Talboom van Saltro wil de patiënt meer regie geven met behulp van technologie
Podcast 6: Rob van der Vloed van Lentis over implementatie, pinguïns en leidinggeven met een slappe lijn om het werk gemakkelijker te maken.
Podcast 7: Marjolein de Jong van Groenhuysen: als je kiest voor een écht integrale digitale strategie, dan moet je ook staan voor de consequenties ervan.

Luister alle podcasts hier terug. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer interessante podcasts over zorg en digitalisering. Onze eigen programmamanager Suzanne Verheijden wordt bijvoorbeeld geïnterviewd in een podcastreeks van ActiZ over waarom digitale vaardigheden zo belangrijk zijn en wat organisaties kunnen doen om deze te verbeteren. Het is deel 1 van 9 interessante podcasts over digitalisering in de ouderenzorg. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft ook 7 interessante podcasts gemaakt over digitale zorg. En Vilans interviewde 6 mensen die een trekkersrol hebben in de digitale transformatie van de zorg. Ook dat zijn boeiende verhalen! Geïnteresseerd in AI? VWS maakte een podcastreeks over Waardevolle AI voor gezondheid.

In het najaar komen wij zelf met nieuwe podcasts waarin Suzanne Verheijden in gesprek gaat met mensen uit andere branches over het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Wat kunnen we van elkaar leren? Houd onze nieuwsbrief in de gaten!

Veel luisterplezier!