Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Uitgelicht: leermiddelen voor docenten

Het is belangrijk dat zorgprofessionals al tijdens hun opleiding goed worden voorbereid op de digitale aspecten van het werken in de zorg. De coalitie Digivaardig in de zorg ondersteunt docenten daarbij, o.a. met de subwebsite voor docenten.

Je kunt deze site gebruiken om inspiratie op te doen voor jouw lessen waarin het gaat om digitaal vaardig zijn in de zorg en het inzetten van technologische toepassingen.

Gebruik de zoekfilter op de pagina leermiddelen om te zoeken naar leermiddelen.

Twee ‘routes’ zijn daarbij mogelijk:

  • Docentgestuurd – Uitgangspunt zijn hier de leerdoelen die jij hebt voor een les, of voor een periode. Jij kiest de leermiddelen, passend bij jouw groep, bij jouw manier van lesgeven.
  • Studentgestuurd – Je geeft studenten aan welke doelen zij moeten gaan behalen. Studenten gaan zelf op zoek op de site om de goede en passende leermiddelen te vinden en mee te werken. Ze verzamelen ‘bewijzen’  waarmee ze jou als docent kunnen laten zien dat doelen gerealiseerd zijn. Als docent coach jij studenten in dit traject.

We nodigen docenten uit om hun leermiddelen te delen zodat het aanbod blijft groeien! Als je een leermiddel wilt delen, mail dan naar info@digivaardigindezorg.nl