Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Tips voor digicoaches 4: collega’s inspireren

In deze serie artikelen beantwoordt Suzanne Verheijden (programmamanager en opleider van digicoaches) een vraag van een digicoach die aan het werk is in de zorg. Vandaag antwoord op de vraag:

Hoe inspireer ik zorgprofessionals, maar ook andere collega’s, om gebruik te maken van de nieuwste middelen op digitaal gebied?

Mijn ervaring is dat mensen niet weten wat ze missen. Als ze daarachter komen zijn ze heel blij om te merken dat dingen makkelijker, sneller of beter kunnen. Je zult het ze dus moeten laten zien en ervaren. Ik deel vanuit mijn bedrijf altijd digitale tips die je werk makkelijker maken en die heb ik voor zorgaanbieder ’s Heeren Loo en Utrechtzorg verpakt in een PowerPoint-presentatie met een  top-25 van mijn tips.

Ik organiseerde een inspiratiesessie waar al het kantoorpersoneel van het hoofdgebouw voor uitgenodigd was. Ik zorgde voor koffie en iets lekkers en om 09.00 uur, aan het begin van hun werkdag, presenteerde ik de 25 tips met uitleg hoe alles werkte. Daarna konden ze alles uitproberen en vragen stellen. Ook werden ze met flapovers gestimuleerd om tips met elkaar uit te wisselen en zo ‘elkaars digicoach’ te zijn. Mijn collega Nadia had een supertoffe app gevonden waarmee je een QR-code kon maken die als je hem scande de PowerPoint opende. Die code hingen we aan de muur.

Iedereen weer wat vaardiger!

Ik deel de presentatie met je zodat jij als projectleider of digicoach je eigen inspiratiesessie kunt organiseren. Niet als PDF maar als PT zodat je hem zelf volop kunt bewerken en aanvullen met je eigen tips. Iedereen digivaardig in de zorg, weer een stapje dichterbij!

> download hier de PowerPoint-presentatie