Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Tip: video-opnamen maken van het scherm van je iPhone

Social media op iPhone

Dat je met je mobiel een afbeelding kunt maken van je scherm, wist je waarschijnlijk al. Dit wordt een schermafbeelding of een screenshot genoemd. Maar wist je dat je met een iPhone ook een video-opname van je scherm kunt makenl? In plaats van een afbeelding, maak je dan een video van je scherm. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld met bewegend beeld aan iemand wilt laten zien wat er op je scherm gebeurt. Hier lees je hoe dat moet.

1. Ga naar ‘Instellingen’.

2. Kies voor ‘Bedieningspaneel’ en klik op ‘pas regelaars aan’.

3. Druk op het groene plusje voor ‘Schermopname’. Zo voeg je deze functie toe aan je bedieningspaneel.

4. Ga terug naar je beginscherm en schuif vanaf het onderste gedeelte van je beeldscherm met een vinger naar boven. Nu verschijnt het bedieningspaneel met daarin de optie voor schermopname. Je herkent dit knopje door een cirkel met daarin een rondje.

5. Zodra je op het knopje drukt, begint de schermopname. Dit kan je zien doordat er bovenin een rode balk verschijnt. Dit betekent dat je scherm wordt opgenomen. Je kunt nu apps openen, berichten typen, foto’s bekijken: alles wordt vastgelegd. Als je wilt dat de opname stopt, druk je op de rode balk. Je krijgt dan de vraag: ‘Schermopname stoppen?’ Kies voor ‘stop’.

6. Je krijgt nu een melding dat je schermopname is opgeslagen in ‘foto’s. Als je naar je foto’s gaat, zie je daar de opname als video verschijnen.