Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Subsidie voor het opleiden van digicoaches is nu beschikbaar

training van 3 mensen

Zorgaanbieders kunnen vanaf vandaag een voucher aanvragen bij ZonMw om maximaal vier medewerkers te laten trainen tot digicoach.

Hoe werkt het? 
Met een voucher heeft een zorgorganisatie het recht om 1 tot maximaal 4 medewerkers te laten trainen. Een training bestaat uit twee trainingsdagen, waarbij de focus ligt op coachende en technologische vaardigheden, en daarnaast nog verschillende intervisiemomenten. Van de digicoaches wordt niet verwacht dat zij ICT-specialisten worden. Belangrijk is dat zij collega’s wegwijs kunnen maken bij digitale vragen. Tijdens, maar vooral ook na het trainingstraject gaan de digicoaches zelf in de organisaties aan de slag. Belangrijk hierbij is dat de digicoaches ook de ruimte en tijd krijgen om deze functie te vervullen. Dit is ook een voorwaarde voor de aanvraag van de voucher.

Er zijn 2 aanbieders van de training: Q-Academie en Buro Strakz. Je kunt je voorkeur aangeven tijdens het aanvragen van de voucher. In de eerste ronde zijn 72 vouchers beschikbaar die op volgorde van aanvraag worden toegekend. Wacht dus niet te lang! In maart en mei komen er opnieuw 72 vouchers beschikbaar.

Wat is een digicoach?
Een digicoach is een medewerker/zorgprofessional van een zorgaanbieder die collega’s kan ondersteunen bij digitale vragen. De digicoach hoeft geen expert te zijn op het gebied van ICT maar biedt (laagdrempelige) ondersteuning bij digitale vragen. De digicoach kan digistarters (medewerkers met beperkte digitale ervaring) en andere collega’s met digitale vragen herkennen en hen wegwijs maken in de digitale wereld. Lees meer over digicoaches onder het kopje ‘Digicoaches’ in de bovenbalk van deze website.

Kik hier voor meer info en aanvragen van de voucher bij ZonMw