Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Spoor batterijvreters op

Is je mobiele telefoon steeds snel leeg? Wil je graag wat langer met je telefoon doen voordat hij weer aan de oplader moet? Of wil je gewoon zuinig zijn met energie?

 

Bekijk dan eens welke apps op jouw mobiele telefoon de meeste energie vreten. Dat kun je doen door te tikken op ‘instellingen’ (het tandwieltje) en daarna op ‘batterij’. Het hangt een beetje af van je telefoon wat je precies ziet, maar je krijgt altijd een overzicht van apps en de hoeveelheid energie die ze gebruikt hebben. Apps die veel energie gebruiken maar die jij eigenlijk niet zo belangrijk vindt, kun je dan verwijderen. Of als je lang met je batterij wilt doen, weet je dat je deze app even niet moet gebruiken. Let er ook op dat je apps echt afsluit als je ze niet meer gebruikt anders blijven ze soms batterijvreten.

 

Een andere tip om de batterij van je telefoon te sparen, is de helderheid van je scherm verlagen. Dit doe je ook onder ‘instellingen’, tik daarna op ‘display’ of ‘beeldscherm’, afhankelijk van het soort telefoon dat je hebt. Wat ook goed kan werken is bluetooth uitzetten als je het niet gebruikt, ook dat kan onder ‘instellingen’. Verder vind je onder ‘instellingen’ op de meeste telefoons ook een  energiebesparingstand of een spaarstand die je kunt activeren.