Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en win het boek Digitale intelligentie

Boek Digitale Intelligentie

Onder alle abonnees van de nieuwsbrief van Digivaardig in de zorg verloten wij op 12 mei 3 exemplaren van het boek Digitale intelligentie.

Het boeiende boek Digitale intelligentie door Hans Hoornstra en Wijnand van Lieshout gaat over welke vaardigheden je nodig hebt om te kunnen functioneren in de 21ste eeuw. ‘Wat je moet weten, leren en doen in een digitaal verbonden samenleving’, is de ondertitel.

De wereld verandert op het gebied van technologie ontzettend snel. Dat is een belangrijk kenmerk van deze tijd. In deze wereld zijn digitale vaardigheden natuurlijk heel belangrijk. Maar digitale geletterdheid alleen is niet genoeg. Het gaat om het aanleren van een attitude waarmee je je constant kunt afstemmen op het veranderende landschap.

Columbusmodel
Het boek ‘Digitale intelligentie’ presenteert het Columbusmodel waarin alle 21ste-eeuwse vaardigheden in onderlinge samenhang staan verbeeld. Het model onderscheidt dragende, stuwende en verbindende vaardigheden.

De belangrijkste dragende vaardigheid is wendbaarheid. Andere basisvaardigheden zijn ondernemendheid, creativiteit en kritisch denken. Stuwende vaardigheden zijn nodig om de digitale technolgie om te zetten in nuttige toepassingen. We  moeten de taal spreken van de technologie, hierbij horen vaardigheden als computational thinking, mediawijsheid, informatievaardigheden en ICT-basisvaardigheden. Tot slot hebben we vaardigheden nodig die ons verbinden met de wereld om ons heen: communiceren, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden en droomdenken.

Organisaties en individuen die digitaal intelligent zijn worden niet meer door de veranderingen overspoeld, maar hebben zelf het roer in handen.

Columbusmodel van de 21ste eeuwse vaardigheden

Columbusmodel van Hoornstra – Van Lieshout: Digitale Intelligentie (Business Contact 2019)

Meeloten?
Wil je meeloten naar een van deze boeken? Zorg dan dat je abonnee bent van de nieuwsbrief van Digivaardigindezorg (1x per 2 weken). Nog geen abonnee? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.  Op 12 mei trekken we 3 winnaars uit alle abonnees van onze nieuwsbrief. Je krijgt een mailtje als je het boek gewonnen hebt.

Meer informatie over het boek en bestellen: www.digitaleintelligentie.nl

Webinar met auteur van Digitale Intelligentie
Op 25 juni, van 14 tot 15 uur, gaat Suzanne Verheijden in gesprek met Hans Hoornstra auteur van het boek ‘Digitale intelligentie. Thema: Welke vaardigheden heb je als zorgprofessional nodig om te kunnen functioneren in de 21ste eeuw?  Meld je hier aan voor dit gratis webinar.