Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Philadelphia interviewt digicoaches

website philadelphia homepage

Een aantal medewerkers van gehandicaptenzorgorganisatie Philadelphia heeft dit jaar een opleiding tot digicoach gedaan. In zeven interviews op de website van Philadelphia vertellen ze wat ze doen en wat er zo leuk is aan hun nieuwe rol.

In het eerste interview vertelt Lotte Pols over de missie van de digicoach: “Waar je als digicoach voor staat, is dat mensen het nut gaan inzien van digitale toepassingen. Dat het hun werk makkelijker en sneller maakt, zodat ze meer tijd over hebben voor de cliënt. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein de vraag is, blijf er vooral niet te lang mee doorlopen!’

Eline Eskes zegt in het tweede interview: ‘Je ziet vaak dat mensen er tegenop zien om een flyer te maken of iets in het ECD te doen en dan gaan ze het voor zich uit schuiven. Als we even samen zitten, dan helpt dat enorm.’

De nieuwe digicoaches hebben plezier in hun rol. Danette Scheepsma: “Het contact hebben met andere mensen vind ik heel leuk. Dat je op andere locaties mensen ontmoet en ziet hoe collega’s daar werken. Het valt mij soms op dat andere collega’s elkaar dan helpen met bepaalde werkzaamheden, zoals Aysist.”

Digicoach Christiane Wassing-Zeijseink zegt:  “Het geeft mij enorm veel energie en voldoening om te zien dat mijn collega’s met een kleine instructie, bereiken waar zij een tijd tegenaan zijn gelopen, of misschien zelfs tegenaan hebben geschopt. Opmerkingen als ‘O, is dit alles?’ vind ik super om te horen. Ik hoop dan ook dat we geen drempel ontwikkelen om om hulp te vragen, want vaak heb je alle benodigde kennis of vaardigheden al.”

Lees alle interviews met digicoaches hier