Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Nieuwe ggz-appwijzer helpt met het vinden van de juiste apps

ggz-appwijzer

De appstores van Apple en Google bevatten duizenden apps die zich richten op de mentale gezondheid van mensen. Tussen al die apps een geschikte vinden is behoorlijk lastig. De ggz-appwijzer helpt cliënten en zorgverleners deze zoektocht makkelijker te maken. Het geeft je informatie over de kwaliteit en functionaliteit van ggz-gerelateerde apps.

De ggz-appwijzer is tot stand gekomen binnen de VIPP GGZ-regeling van het ministerie van VWS. Hierin werken MIND en de Nederlandse GGZ nauw samen. 

Hoe werkt het?
Voordat een app in de ggz-appwijzer terecht komt, wordt deze op meer dan honderd punten kritisch beoordeeld. Ze beoordelen de apps zo objectief mogelijk op dataveiligheid, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Ook wordt de app gedurende twee weken door verschillende mensen (een mix van ervaringsdeskundigen en zorgverleners) uitgebreid getest. Met de testrapporten van deze mensen wordt er een recensie opgesteld. De beoordeling en recensie geven samen een goede indruk van wat je van de app kunt verwachten.

Leermiddel
Speciaal voor de ggz hebben wij een leermiddel gemaakt waarmee je kunt oefenen met de ggz-appwijzer. Je vindt het leermiddel via deze link, of kies op onze website voor lesmateriaal voor de de ggz en ga naar ‘apps & instellingen’.