Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Nieuw: lesmateriaal speciaal voor jou

We hebben iets nieuws op onze website: vanaf nu ontvang je na het invullen van de zelftest een overzicht met lesmateriaal speciaal voor jou. Op basis van jouw antwoorden wordt er een persoonlijk lijst opgesteld met leermiddelen die jou kunnen helpen om je digitale vaardigheden te verbeteren. 

Bij het invullen van de zelftest schat je zelf in hoe vaardig je al bent in bepaalde onderdelen. Voor de onderdelen waarbij je hebt aangegeven nog niet zo vaardig te zijn, ontvang je nu aan het einde van de test een lijst met leermiddelen die jou helpen om die vaardigheid beter onder de knie te krijgen. Heb je bijvoorbeeld aangegeven dat je nog niet zo goed het verschil ziet tussen een persoonlijke map en een gedeelde map op de computer, dan krijg je een link naar het werkblad met informatie over bestanden.

Het werkt als volgt:

1. Vul de zelftest in. Je vindt de zelftest op onze website. Klik eerst op de sector waar je werkt, bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg:

2. Bovenaan de pagina vind je de zelftest:

Zelftest 1

3. Vul de zelftest helemaal in. Zodra je alle vragen hebt beantwoord, ga je naar de uitslag om je resultaat te bekijken. Hier zie per onderdeel het resultaat van jouw antwoorden. Onderaan de pagina vind je de link naar het overzicht van jouw lesmateriaal. Als je hierop klikt, verschijnt het overzicht met werkbladen waar je direct mee aan de gang kunt: