Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Nieuw: de Nationale AI-Zorg cursus!

afbeelding ai zorg cursus
Zorgprofessionals krijgen in hun werk steeds meer te maken met data en AI (artificial intelligence). Met deze nieuwe gratis online cursus kunnen zorgprofessionals kennismaken met AI. Het laat door middel van veel voorbeelden zien wat AI voor de zorg kan betekenen.

De cursus richt zich op alle zorgverleners, van (huis)arts tot verpleegkundige en van ggz-medewerker tot mantelzorger. Voorkennis is niet nodig! Tijdens deze cursus leer je:
  • te beschrijven wat AI is;
  • wat toepassingsmogelijkheden van AI in de zorg zijn;
  • wat de impact van AI kan zijn op jouw werk.

De cursus bestaat uit 13 korte modules van 6 tot 15 minuten. In totaal duurt het zo’n 2,5 uur om de cursus helemaal te doen. Je kunt je eigen tempo en volgorde bepalen en na afloop ontvang je een certificaat.

De modules bestaan uit tekst, video’s en interactieve elementen. Arts Emma Bruns neemt je mee in de ‘patient journey’ langs meer dan 10 praktijkcases en 20 experts die inzicht geven in verschillende AI-toepassingen in de zorg. Van diagnose tot behandeling tot zelfmanagement. En van algoritmes, machine learning (voorspellingen doen op basis van data) tot deep learning (beeld- en spraakherkenning), alles komt voorbij.

De Nationale AI-Zorg cursus is vanaf vandaag te volgen via zorg.ai-cursus.nl.

De cursus is ontwikkeld door de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en mede mogelijk gemaakt door Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health.