Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Meer informatieveiligheid door focus op gedrag bij Lentis GGZ

Hoe krijg je in een zorgorganisatie het gebruik omlaag van de noodprocedure in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) zonder vermelding van de reden? Je wilt namelijk niet dat medewerkers onrechtmatig dossiers raadplegen. Lentis GGZ startte in 2020 een verbetertraject voor dit vraagstuk als onderdeel van het project Informatieveilig gedrag in de Zorg. In een interview vertellen bestuurder Johan Oostinga en CISO Lourens Dijkstra het belang van oog hebben voor informatieveilig gedrag en waarom effectmeting voortaan niet meer weg te denken is bij Lentis GGZ.

Lees hier het interview.

Spreekuur Informatieveilig gedrag
Staat het onderwerp informatieveiligheid ook op jouw to-do-lijst en mocht je na het lezen van het interview een keer willen doorpraten of sparren over een specifieke situatie rondom informatieveilig gedrag in je eigen organisatie? Ga dan zeker een keer naar het open spreekuur van het project Informatieveilig gedrag in de Zorg. De eerstvolgende is op donderdag 2 december van 16.00 tot 17.00 uur. Wil je deelnemen? Meld je dan aan via informatieveiligheidzorg@ictu.nl met een korte omschrijving van je vraag.

Lees hier meer over de aanpak die het project Informatieveilig gedrag in de zorg heeft ontwikkeld of download meteen de Wegwijzer Aan de slag met informatieveilig gedrag.