Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Lancering zelftest digitale vaardigheden voor huisartsen

huisarts met computer

Op 19 november 2020 om 16.10 uur lanceert de coalitie Digivaardig in de zorg de zelftest digitale vaardigheden voor huisartsenpraktijken. Huisarts Bart Timmers opent de zelftest en vertelt over wat digitalisering in de huisartsenpraktijk vraagt van de patiënt en van de huisarts. Met de zelftest breng je als huisarts in kaart welke digitale vaardigheden je al hebt en welke je nog kan ontwikkelen.

Het knelpunt digitale vaardigheden
De zorg wordt steeds digitaler. Ook de huisarts werkt dagelijks met digitale toepassingen. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gebrek aan digitale vaardigheden is een probleem want het kost tijd, zorgt voor fouten en verhoogt de werkdruk. Het vertraagt ook de adoptie van digitale innovaties die nodig zijn om de zorg betaalbaar te houden. Daarnaast zijn medewerkers met weinig digitale vaardigheden daar vaak onzeker over, waardoor ze minder plezier hebben in hun werk. Er zijn zelfs mensen die de zorg hierdoor verlaten.

De coalitie Digivaardig in de zorg werkt al jaren aan het verbeteren van de digitale vaardigheden van zorgprofessionals. Voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, ggz en ziekenhuizen hebben we al zelftesten, leermiddelen en bijeenkomsten beschikbaar.

Lancering bijwonen
Wil je meer horen over de zelftest digitale vaardigheden voor huisartsen en de lancering door ‘digitale enthousiasteling’ huisarts Bart Timmers digitaal bijwonen? Dat kan! Meld je hier aan voor de online werkconferentie van de coalitie Digivaardig in de zorg. Deze lancering is daar een onderdeel van (16.10 tot 16.40 uur). Eventueel kun je ook een van de interessante workshops bijwonen over hoe je de digitale vaardigheden in jouw organisatie verbetert! De werkconferentie vindt plaats binnen het ECP Jaarfestival.