Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Kunstmatige intelligentie? Tuurlijk! Iets met 1 april of zo?

Sorry. Het was te mooi om waar te zijn. Je hebt geklikt op een nieuwsbericht dat we als 1 aprilgrap verspreid hebben!

Wat dacht jij bij het bericht: dat werd eens tijd! Of vond je het wel erg vernieuwend? Dat techniek je mailverkeer gaat overnemen. Het lijkt nog een droom, of een nachtmerrie. Maar inmiddels is de techniek zo ver dat dit binnen niet al te lange tijd toch mogelijk lijkt te gaan worden…..

Voor nu zullen we onze mails nog gewoon zelf moeten typen. Maar er is veel meer mogelijk op digitaal gebied dan veel medewerkers weten. Ken je bijvoorbeeld de dicteerfunctie waarbij je het bericht inspreekt en je iPhone of iPad het omzet in tekst?

Dat de techniek snel verandert, dat is een feit. En dat vraagt veel van onze medewerkers. Niet alleen van medewerkers in de uitvoerende zorg, maar van ALLE medewerkers.

Daarom is afgelopen vrijdag de website www.digivaardigindezorg.nl gelanceerd. Hier vind je allerlei leermateriaal en inspiratie om aan de slag te gaan met jouw digitale vaardigheden. Of je nou een digitale starter bent of een digitale expert. Iedereen kan hier iets leren! En daarmee maak je je eigen werk makkelijker en heb je meer tijd voor de cliënt of andere werkzaamheden.

Je hebt misschien de Digikrant thuis al ontvangen en gelezen. Hierin staat al veel informatie, ervaringsverhalen en leuke weetjes over digitale vaardigheden.

En op de rest van deze website vind je alle informatie. Zo is er bijvoorbeeld de zelftest ‘basisvaardigheden’ waar vaardigheden in staan waarvan ’s Heeren Loo het belangrijk vindt dat elke medewerker er over beschikt. Doe je ook mee met de ’s Heeren Loo Digichallenge?

Of vul de zelftest privacy & gegevensbeveiliging in waar elke medewerker kennis van moet hebben volgens de nieuwe wetgeving.

Werk je niet bij ’s Heeren Loo? Geen probleem, we delen onze kennis gratis!

Dus je mails voor je laten beantwoorden zonder dat je een eigen secretaresse hebt? Nee. Dat nog niet, maar ontdek wat er allemaal al wel kan, bijvoorbeeld in de module Technologie & eHealth, Zorgdomotica of Apps & instellingen.

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of een leuk idee? Neem dan contact op via info@digitaal-vaardig.nl.