Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Kijk deze korte docuserie over AI in de zorg

Bekijk hier de docuserie Mens & AI in de zorg.

De docuserie vertrekt vanuit de vragen van jonge zorgprofessionals, patiënten en burgers. Elke aflevering komen hun vragen over een toekomst met AI aan bod. Journalist en AI-adviseur Wouter van der Bij gaat op pad, op zoek naar antwoorden. Hij ging met negen verschillende experts in gesprek: patiëntvertegenwoordigers, medisch experts en wetenschappelijke voorlopers op het gebied van sociale robotica en AI. De experts bouwen voort op bestaande kennis en geven zorgprofessionals en patiënten tips om zich voor te bereiden op een toekomst met AI.

Het VWS-programma Waardevolle AI voor gezondheid beschouwt de docuserie als een aanzet om verder met elkaar in gesprek te gaan over hoe we een toekomst met AI in de gezondheidszorg samen vorm willen geven. Het laat zien welke vragen/verwachtingen daarin realistisch maar ook onrealistisch zijn.

23 februari: meet up tijdens de Slimme Zorg Estafette
Heb je na het kijken van de docuserie nog vragen? Of wil je samen met anderen ervaringen delen en nog meer kennis vergaren over AI in de zorg? Dat kan in de digitale meet up ‘Ben jij klaar voor een toekomst met artificiële intelligentie in de zorg?’ tijdens de Slimme Zorg Estafette. Drie experts uit de serie delen graag hun ervaring, voorbeelden en aanvullende tips met u. Aanmelden kan via de website van de Slimme Zorg Estafette.

Meer leren over AI?
Wil je meer leren over wat AI is en wat het kan betekenen voor de zorg? Doe dan de  Nationale AI Zorg Cursus, een gratis e-learning met uitleg en veel voorbeelden.