Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Innovatiecafé digivaardig in de zorg

7e werkconferentie Digivaardig in de zorg

Op dinsdag 9 februari organiseert Zorg voor innoveren in samenwerking met Zorginnovatie.nl hun volgende digitale editie van het Innovatiecafé. Thema: digivaardig in de zorg.

Na een korte opening door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nemen Carla Kerkdijk en Rianne Teunis van zorgorganisatie Carintreggeland je mee in hun ervaringsverhaal. Ze vertellen over hun ervaringen, geleerde lessen en valkuilen met betrekking tot digivaardigheid binnen de organisatie. Daarna vertelt Jolanda van Til (Deltion College/Windesheim) over digivaardigheid in de zorg vanuit haar onderwijsperspectief. Hoe kan het mbo/hbo zorgorganisaties en innovatoren helpen in het proces om digivaardig te worden?

Na de ervaringsverhalen is het tijd voor discussie. Er zijn een aantal ‘ronde tafels’ met verschillende thema’s. Je kunt uit de volgende tafels kiezen:

  • Regeling Training tot digicoach (Zorg voor innoveren) – Uitleg over de subsidieregeling Training tot digicoach en mogelijkheid om vragen te stellen over de regeling.
  • Samen leren: stagiaires helpen zorgmedewerkers (Coalitie Digivaardig in de zorg) – Stagiaires helpen zorgmedewerkers met het bijspijkeren van hun kennis en kunde van digitale vaardigheden. Is stagebegeleiding een lust of een last voor het werkveld?
  • Trainingsbureaus uit de regeling Training tot digicoach (CQT en Buro StrakZ) – Wat kan een trainingsbureau voor jou betekenen als zorgorganisatie? En… hoe leuke tips & tricks mensen kunnen motiveren om een ‘diva’ te worden.
  • Onderwijs en digivaardigheid (Jolanda van Til) – Hoe kun je onderwijs betrekken bij het digivaardig krijgen van jouw innovatie en medewerkers?
  • Leren van geleerde lessen (Carintreggeland) – Ga verder in op de do’s en don’ts van het digivaardig krijgen van zorgpersoneel.
  • Stimuleringsregeling E-health Thuis (ZonMw) – Uitleg over de subsidieregeling van de SET en het beantwoorden van vragen.
  • Wat doet Zorg van nu? (Zorg van nu) – Zorg van nu heeft een veelomvattend overzicht van innovaties in de zorg. Welke innovaties kunnen jouw organisatie verder helpen? En wat kan Zorg van nu nog meer voor jou betekenen?
  • Wederzijds vertrouwen in e-health (JAIN) – Een inspirerende sessie over de competenties die nodig zijn om AI in te zetten direct nadat de diagnose dementie is vastgesteld.