Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode mei 2024

De DigIQ tool: ‘Het is geen toets, maar een manier om inspiratie op te doen.’

Dian vertelt hoe de DigIQ tool, een manier voor alle Nederlanders boven de 10 jaar om hun digitale vaardigheden en kennis te testen, tot stand is gekomen.

lees meer

Nieuwe quizzes: Outlook, Teams en bestanden!

Het is altijd leuk om laagdrempelig meer te leren op digitaal gebied. En daar zijn quizzes een goede manier voor! Weet jij bijvoorbeeld waar .jpeg voor staat? Of hoe je meldingen uitschakelt in Outlook? Doe de quizzes hier!

lees meer

E-healthmonitor 2023 gepubliceerd: wat staat er over digitale vaardigheden?

Minister Helder van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deelt dit jaar weer wat de uitkomsten zijn van de e-healthmonitor. Aan de hand van de monitor kan worden gezien hoe het gebruik van digitale toepassingen voor zorgverleners en zorggebruikers kan worden vergroot en verbeterd. Hier zijn digitale vaardigheden natuurlijk ook een essentieel onderdeel van.

lees meer

Speel het Digivaardig in de zorg ganzenbordspel!

Leer spelenderwijs leuke feitjes en handigheden op digitaal gebied! Print het pdf-bestand uit, lees de spelregels door, verzamel de materialen (knip de kaartjes uit) en gaan met die banaan!

lees meer

Jouw stem maakt de zorg informatieveilig!

Wil jij graag informatieveiligheid in de zorgsector te verbeteren? Jouw input is hiervoor belangrijk! Het programma Informatieveilig gedrag in de zorg wilt inzichten krijgen in gedragingen die risico’s kunnen vormen voor de informatieveiligheid en privacy in de zorg.

lees meer

De Digihulplijn: ideaal voor digistarters en patiënten/cliënten!

Ken jij de Digihulplijn al? Hier kan iedereen terecht met vragen over je computer, e-reader, mobiele telefoon en nog meer! En het is helemaal gratis! Je belt naar 0800 - 1508. Je kan van maandag t/m vrijdag bellen, van 08.00-22.00.

lees meer

Het geheim van digicoach Sandra: meer diepgang en meer contact

Digicoach Sandra Bouman werkt sinds 2022 met veel plezier als Digicoach voor Zorggroep Elde Maasduinen en benadrukt met name het contact maken met zorgmedewerkers.

lees meer

Webinar - Ontdek hoe je zorginnovaties kunt versnellen in de ouderenzorg

Zorgmedewerkers hebben tijdens hun opleiding vooral geleerd over zorg verlenen, maar nog vaak niet (genoeg) over het omgaan met techniek in de zorg. Hoe kun je deze innovaties wél versnellen? Leer hierover tijdens het webinar op 6 juni!

lees meer

Dag van de verpleging

Het is vandaag de Dag van de verpleging! Reden om daarom deze toppers even in het zonnetje te zetten!😁👍 Kijk bijvoorbeeld eens bij onze complimentenkaartjes tussen onze communicatiemiddelen.

lees meer

Nieuw: stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg

Vanaf 14 mei kan je gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg. Op 8 mei kun je naar een online bijeenkomst voor je vragen en meer informatie!

lees meer

Video: wat zijn de belangrijkste kwaliteiten van een digicoach?

Dat digicoaches onmisbaar zijn voor het verbeteren van digitale vaardigheden in de zorg, weten we natuurlijk allang! 😉 Maar wat maakt die digicoach nou zo waardevol? Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten? Dat vroegen we verschillende digicoaches!

lees meer