Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode mei 2023

Campagne: denk voor je deelt!

Er wordt heel wat afgedeeld iedere dag op het internet. Ook als zorgmedewerker krijg je hiermee te maken, zowel op je werk als in je privéleven. Maar sta je er wel altijd bij stil wat je deelt?

lees meer

Podcast: dragen digitale hulpmiddelen bij aan aandacht voor de patiënt?

Verpleegkundige Lidewij en projectmanager Bertine uit het Isala ziekenhuis praten met het Vliegwiel over digitale hulpmiddelen en bijkomende vragen.

lees meer

Tip: Zo maak je de website van je praktijk of zorgorganisatie leesbaarder

Wanneer de website van jouw praktijk of zorgorganisatie leesbaarder is, kunnen mensen die laaggeletterd zijn of minder digitaal vaardig makkelijker informatie vinden. Lees hier de tip!

lees meer

‘Zorgtechnologie en digivaardigheid gaan hand in hand’ 

Hoe implementeer je zorgtechnologie met succes in je organisatie? Bij Zorggroep Noorderboog gingen ze op zoek naar antwoorden. ‘Het begint ermee dat medewerkers voldoende digivaardig zijn’, aldus bestuurder Erwin Duits.

lees meer

Digitip: wat is de cloud?

Je hebt mensen vast weleens horen zeggen dat ze iets gaan 'opslaan in de cloud'. Maar wat betekent dat nou precies?

lees meer

‘We moeten niet alleen digivaardig zijn, maar ook digitaal aardig’

Fimke Boerhof is programmamanager Digitale strategie bij GGZ Drenthe en werkt samen met projectleider en hoofd Leren en Ontwikkelen Anita Slagter aan het project Digitale vaardigheden. Lees het volledige interview!

lees meer

Meer inspraak bij implementatie technologie voor zorgmedewerkers

Hoe zorg je ervoor dat technologie op een goede manier ingezet wordt? En hoe kan je ervoor zorgen dat je als zorgmedewerker zelf betrokken wordt bij het implementatieproces ervan? Hier kan de Aanpak Begeleidingsethiek goed van pas komen.

lees meer

Folder 'Implementeren van een zorginnovatie'

Zorg van Nu heeft een folder gemaakt met een stappenplan dat je kan gebruiken bij de implementatie van nieuwe zorgtechnologie.

lees meer