Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode april 2024

Digitip: gratis websites om te leren over digitale vaardigheden

Wij zijn niet de enige website waar je handige tips kan vinden. Onze partner Buro Strakz heeft een handige downloadbare sheet gemaakt met allerlei websites waar je gratis tips en video's kan vinden.

lees meer

Handig: poster met sneltoetsen

We weten waarschijnlijk vaak wel dat er voor een digitale handeling een sneltoetscombinatie is, maar wat was het ook alweer? Opzoeken kost vaak ook tijd, dus je gaat gewoon verder. Een poster met sneltoetsen kan dan superhandig zijn!

lees meer

Anders Werken in de Zorg en Digivaardig in de Zorg bundelen krachten

Digivaardig in de zorg en de Anders Werken in de Zorg bundelen vanaf 22 april 2024 hun krachten voor succesvolle opschaling van innovaties in de (ouderen)zorg. Dit doen ze door kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen op het gebied van digivaardigheid van (zorg)medewerkers.

lees meer

DigiPunt Zuyderland: ondersteuning van digivaardigheid van medewerkers, patiënten en naasten

Binnen het Limburgse Zuyderland Medisch Centrum wordt steeds digitaler gewerkt. Dit is een spannende en innovatieve ontwikkeling voor medewerkers, patiënten en hun naasten. Sinds 20 februari 2024 kunnen zij met al hun vragen over digitale zorg in het ziekenhuis terecht bij ‘DigiPunt Zuyderland’.

lees meer

Digitaal leiderschap is nodig om zorgmedewerkers te behouden.

Digitale transformatie is alleen mogelijk als gewaarborgd is dat medewerkers kunnen meegaan in de nieuwe manier van werken en tegelijkertijd hun werkplezier behouden. Digitaal leiderschap vormt hierbij de sleutel tot succes. Maar wat betekent dat in de praktijk?

lees meer

Resultaten: hoeveel organisaties zijn bezig met digitale vaardigheden en wat zijn de motieven en behoeften?

In het eerste kwartaal van 2024 hebben we een enquête uitgezet in ons netwerk, om een actueel beeld te vormen hoeveel zorgorganisaties werken aan de digitale vaardigheden van hun medewerkers. Maar ook om de motieven en behoeften van organisaties op te halen.

lees meer

Volledige programma 14de werkconferentie staat online!

Met de plenaire sessie 'Beter, leuker, sneller met generatieve AI' trappen we de 14de werkconferentie af, gevolgd door 2 rondes aan inspirerende workshops!

lees meer

Workshops 14de Werkconferentie staan online!

Op 25 juni is het zover: de 14de Werkconferentie Digivaardig in de zorg. Hier vind je tips en inspiratie om jouw zorgorganisatie nog digivaardiger te maken! Benieuwd welke workshops er allemaal zijn? Lees dan verder!

lees meer

Video's Aardig digivaardig

Gro-up buurtwerk is onlangs gestart met het project 'Aardig DigiVaardig'. Iedere maand wordt op hun website een nieuwe video gepubliceerd over hoe je een tablet of telefoon kan gebruiken.

lees meer