Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Hoe werkt de website www.digivaardigindezorg.nl?

We gaan de komende twee jaar allemaal aan de slag met onze  digitale vaardigheden. Wat je werk ook is: er is voor iedereen iets te leren!Alle materialen hebben we op een centrale plek verzameld: www.digivaardigindezorg.nl. Dit materiaal is niet alleen voor ’s Heeren Loo medewerkers te gebruiken. Maar voor iedereen die in Nederland werkt bij een zorgorganisatie.

Waar begin je?

Je wilt aan de slag met jouw digitale vaardigheden, fijn! Maar waar begin je? In dit artikel leggen we uit hoe de website www.digivaardigindezorg.nl werkt, wat je er kunt vinden en welke stappen handig zijn om te nemen.

 1. Ga naar digitaal-vaardig.nl. Je kunt klikken op de link of je typt het adres over in de balk van Internet Explorer. Firefox, Safari of een andere internet browser (zoals dat heet).
 2. Als je iets naar beneden scrollt, zie je de 9 gekleurde blokken. Ga naar het groene blok ‘Basisvaardigheden’ en klik er op.
 3. Vervolgens zie je 6 groene blokken en een paars blok.
 4. Binnen dit thema vind je alle digitale basisvaardigheden. We raden je aan om hier te beginnen!

Samen leren? Dat kan binnen de community.

Samen leren is leuker dan alleen! Daarom heeft Team Digitale Vaardigheden een community opgericht. Hier kun je met elkaar aan de slag met digitale vaardigheden. Doe een oproep voor een leermaatje of stel je vraag over bijvoorbeeld Excel, Word of een ander programma. De groep groeit elke dag en er zijn inmiddels veel collega’s die je daar kunnen helpen.

Hoe meld je je aan voor de community?

 1. Ga naar https://community.digitaal-vaardig.nl/ of klik op de link.
 2. Scroll een beetje naar beneden, tot onder het inlog-blok en klik op ‘Registreer’.
 3. Maak een account aan door je voornaam, achternaam en e-mailadres in te vullen. Dit kan je werk- of je privé mailadres zijn. Net wat jij fijn vindt.
 4. In die mailbox ontvang je een bevestigingsmail. Klik op de link in de mail.
 5. Je moet nu een wachtwoord aanmaken. Onthoud dit wachtwoord goed. Vind je dat lastig? Lees dan dit blogbericht van collega Daan Brinkhuis over veilige wachtwoorden.
 6. Je kunt je nu aanmelden voor de communities waar jij lid van wilt worden. Meld je in ieder geval aan voor de community ‘Digichallenge’ en ‘Basisvaardigheden’.
 7. Een collega van Team Digitale Vaardigheden verleent je toegang. Je ontvangt hierover een e-mail.
 8. Na die e-mail heb je toegang tot de community en kun je hier je vragen stellen of collega’s helpen.

Heb je vragen over de website en/of de community? Laat het ons dan weten via info@digitaal-vaardig.nl.