Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Hoe is jouw digitale balans?

poster week mediawijsheid

Vandaag begint de Week van de Mediawijsheid. Het thema is deze keer: ‘Hoe is jouw digitale balans’. Ga aan de slag met je eigen digitale balans of zet je cliënten en collega’s aan het denken met het beschikbare campagnemateriaal. 

Hoeveel tijd breng jij online door? Voor het werk, voor contacten met anderen, om te ontspannen met een spelletje of film et cetera. Is dat alleen maar nuttig en leuk? Online media kunnen ook veel van je vragen. De druk om altijd bereikbaar te zijn kan leiden tot stress. Soms voel je je minder goed, omdat je je leven via sociale media vergelijkt met dat van anderen. Of je krijgt te weinig beweging na een lange dag werken achter een scherm. Af en toe ben je niet te stoppen en verlies je jezelf tot in de late uurtjes in het gamen of bingewatchen. Met een slaaptekort als resultaat.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020) kun jij zelf uitvinden hoe je media kunt gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij? Doe de zelftest om te achterhalen hoe het gesteld is met jouw digitale balans. Je onderzoekt je mediagebruik in relatie tot je fysieke, sociale en mentale gezondheid.  Lees de tips, of doe mee aan een van de activiteiten.

Collega’s en cliënten stimuleren
Wil je je collega’s of cliënten van jouw zorgorganisatie ook aan het denken zetten over hun digitale balans? Daarvoor is veel campagnemateriaal beschikbaar, zoals posters of afbeeldingen die je op social media kunt gebruiken. Download hier het campagnemateriaal. Ook is er een speciale pagina met producten en tips voor de zorg- en welzijnssector.